Čop se poslavlja

Slovenski veslač veslač Iztok Čop se od svojih navijačev poslovil danes ob 19. uri v Trnovskem pristanu v Ljubljani.

Objavljeno
21. september 2012 10.43
OLY-ROWI-ROMDS-FINALS-DAY6/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Najtrofejnejši slovenski športnik v obdobju osamosvojitve, veslač Iztok Čop, je že letos na OI v Londonu naznanil konec profesionalne kariere, od svojih navijačev pa se bo poslovil danes ob 19. uri v Trnovskem pristanu v Ljubljani. Družbo mu bodo delali tekmeci in prijatelji iz dveh desetletij Čopovega veslanja, tudi njegov partner iz dvojnega dvojca Luka Špik, s katerim je dosegel največje uspehe v karieri.

Na reprizi tekmovanja Čop challenger, ki je pred leti redno gostovalo ob koncu sezone v Ljubljani, se bodo nocoj v Ljubljani predstavili tudi njegov verjetno največji prijatelj v veslanju Norvežan Olaf Tufte, češki velikan veslanja Vaclav Chalupa, sloviti Estonec Juri Jaanson, nemška dobitnika medalj z olimpijskih iger Peter Hölzenbein in Marcel Hacker, Italijan Rosano Galtarosa in že omenjeni Špik.

Tekmovalci bodo nastopali tako na Ljubljanici, kot tudi na ergometrih, kjer se bodo lahko z najboljšimi veslaškimi asi pomerili tudi najboljši rekreativci. Med drugim bodo na ergometrih nastopili nekateri slovenski športni novinarji in športni legendi alpska smučarka Mateja Svet in hokejist Rudi Hiti.

V soboto bo Čop s prijatelji med državnim veslaškim prvenstvom zaveslal tudi na Bledu, predvidoma okrog 15. ure.