Darko Đurić še drugič svetovni prvak

Slovenski as Darko Đurić na plavalnem SP Mednarodnega paraolimpijskega komiteja IPC zmagal še v najbolj čislani disciplini.

Objavljeno
16. avgust 2013 07.08
Posodobljeno
16. avgust 2013 07.08
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Montreal - Slovenski as Darko Đurić se je na svetovnem prvenstvu v plavanju Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) v Kanadi okitil s še drugim zlatim odličjem. Potem ko je postal svetovni prvak v svoji paradni disciplini 50 m delfin, je danes izjemen uspeh ponovil še na 100 m prosto. Po najboljšem času svoje predtekmovalne skupine (1:30,08) je v finalu s časom 1:27,27 ugnal vso konkurenco na čelu z Ukrajincem Eskenderjem Mustafajevim (1:27,56) in paraolimpijskim zmagovalcem na tej razdalji, Mehičanom Gustavom Sanchezom Martinezom (1:28,93).

»Občutki so kajpak fenomenalni. Kar ne morem verjeti, kaj se je zgodilo in da se mi je posrečilo do zlate kolajne v najbolj čislani disciplini. Kako naprej? Še vedno bomo trdo delali,« se je v cilju smejalo 23-letniku iz Podbrezij, ki je na lanskih paraolimpijskih igrah v Londonu v tej disciplini zasedel peto mesto s časom 1:26,12.

»Darko postaja legenda. Če je bilo prvo zlato pričakovano, je tokratno fantastično presenečenje,« ni mogel skrivati evforije Đurićev trener Boro Štrumbelj, Jana Čander, ki na prvenstvu v Kanadi bdi nad slovenskim šampionom, pa je dodala: »Drugič zaslišati Zdravljico in drugič dvigniti srčni utrip na 200 in več udarcev - to so izjemni trenutki v Montrealu!«

Danes bo šel Đurić vnovič v bazen v finalu na 200 m prosto (ob 23.56 po slovenskem času), že v kvalifikacijah na pol manjši razdalji pa bo svoj debi doživel tudi Aleš Sečnik.