David Haye se vrača v ring

Britanski boksar je napovedal, da se bo 16. januarja v Londonu pomeril z Avstralcem Markom de Morijem.

Objavljeno
24. november 2015 16.12
BOX/
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Britanski boksar in svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBA David Haye se vrača v boksarske ringe. Nazadnje je boksal julija 2012, ko je premagal rojaka Derecka Chisoro, a se je nato zaradi poškodb istega leta odpovedal dvobojema z Manuelom Charrom in Tysonom Furyjem. Zdravniki so mu svetovali, naj preneha s profesionalnim boksom, a se je Haye po operaciji ramenskega zgloba vseeno odločil, da še poskusi.

Tako se bo 35-letni Britanec v londonski O2 Areni 16. januarja pomeril z Avstralcem Markom de Morijem. »Zelo sem vesel, ker bom lahko znova stopil v ring, kjer lahko počnem tisto, kar znam najbolje. Vedno sem zasledoval najvišje cilje in tako bo tudi v prihodnje, zato vas prosim, da se usedete in pripravite na novo poglavje mojega vzpona na sam vrh,« je povedal na novinarski konferenci.

Haye si je prvi in zdaj edini šampionski pas v težki kategoriji nadel, potem ko je leta 2009 premagal Rusa Nikolaja Valujeva. Kasneje je uspešno ubranil šampionski naslov po različici WBA proti Johnu Ruizu in Audleyju Harrisonu, a je pas moral predati julija 2011 Ukrajincu Vladimirju Kličku, ki se bo v soboto meril s Furyjem.