David Pleše jutri na SP v ironmanu

Velenjski triatlonec je na vrhuncu sezone nastopil že lani in zasedel 27. mesto, letos namerava dosežek popraviti.

Objavljeno
10. oktober 2014 17.39
lvu-Plese
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najboljšega slovenskega triatlonca Davida Plešeta jutri čaka nesporni vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v ironmanu na Havajih, na katerem se je krstno preizkusil lani in končal na robu zgornje polovice nastopajočih, na 27. mestu med 55 prijavljenimi s časom nekaj nad devet ur. Letošnji cilj 31-letnega Velenjčana je jasen: izboljšati ta dosežek!

Pleše se je za svetovno prvenstvo kvalificiral nekoliko bolj zgodaj kot lani, že konec julija, potem ko je v mesecu dni nanizal tri vrhunske rezultate: v Celovcu je bil tretji, v Frankfurtu na evropskem prvenstvu šesti, v Zürichu pa drugi. S tem si je zagotovil nekoliko daljše pripravljalno obdobje za ključno tekmo sezone, ob tem pa predvsem popravil plavanje, pri katerem je za najboljšimi zaostajal največ. V teku in kolesarstvu je namreč razmeroma konkurenčen kandidatom za vrh. »Vendar s plavanjem tekme tako ali tako ne dobiš, lahko pa jo izgubiš,« opozarja.

Vendar pa »jekleni fant« iz Velenja, ki nastopa med profesionalci, ne bo edini Slovenec, ki ga na Havajih čaka 3,8 kilometra plavanja, 180 kilometrov kolesarjenja in 42,2 kilometra teka. V starostni skupini od 40 do 44 let bosta namreč za prestiž in čim boljšo uvrstitev jutri ob 6.30 po lokalnem času tekmovala še Tomaž Kovač in Tomaž Šink.