Debevec napredoval, Markoja in Žižek izpadla

Od treh slovenskih strelcev se je na nedeljsko tekmo z malokalibrsko puško leže na 50 metrov prebil le Rajmond Debevec.

Objavljeno
20. maj 2017 17.29
mdr/oi london
A. V.
A. V.
München - Od treh slovenskih strelcev se je na nedeljsko tekmo z malokalibrsko puško leže na 50 metrov za svetovni pokal v Münchnu prebil le Rajmond Debevec, medtem so sta Robert Markoja in Jernej Žižek obtičala v eliminacijah. Debevec je zadel 617,1 kroga in v svoji skupini zasedel 30. mesto.

Markoja je na eliminacijski preizkušnji zadel 613,3, Žižek pa 611,6 kroga, kar je bilo premalo za napredovanje.

Za slovenski izid dneva v bavarski prestolnici je poskrbel Kevin Venta, ki je zasedel 15. mesto v disciplini malokalibrska pištola 50 metrov. Ormožan je zadel 555 krogov, do finalnega nastopa pa so ga ločili trije krogi. Venta je v zahtevnih razmerah dobro opravil svoj nastop, vseskozi je bil v igri za finale, pokopala pa ga je tretja serija, ko je zadel le 90 krogov. Po dvakrat je zadel 94 in 92, enkrat pa še 93 krogov, kar mu je na koncu navrglo uvrstitev v "top 15", kar je v tej izostreni konkurenci zelo dober izid. Ormoški strelec se je v tej sezoni izkazal tudi na uvodni tekmi svetovnega pokala v New Delhiju, kjer je z malokalibrsko pištolo zasedel 11., z zračno pištolo pa 12. mesto.

Na dvodnevni tekmi z malokalibrsko športno pištolo na 25 metrov je Denis Bola Ujčič zasedla 82. mesto. Po petkovem "prvem polčasu" je bila na 48. mestu, potem ko je v šestih serijah po pet strelov zadela 283 krogov, njen današnji nastop v hitrostrelnem programu pa se je povsem izjalovil, saj je zadela 270 krogov in s skupno 553 krogi končala na repu razpredelnice.