Dejan Zavec 17. oktobra v Mariboru za naslov evropskega prvaka

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se bo v dvorani Tabor pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem.

Objavljeno
18. september 2014 14.57
tre_boks
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana - Ptujski boksarski šampion Dejan Zavec (33 zmag, 18 s k. o., 3 porazi) je danes podpisal pogodbo za svoj naslednji dvoboj, ki ga bo imel 17. oktobra v Mariboru. V tamkajšnji dvorani Tabor se bo takrat spoprijel z Madžarom Ferencem Hafnerjem (23 zmag, 12 s k. o., 5 porazov).

Zanimivo pri tem je, da se bo »Mr. Sympathikus« namesto v velterski kategoriji (do 66,678 kg) tokrat udaril v supervelterski oziroma polsrednji kategoriji (do 69,85 kg). Zmagovalec se bo veselil naslova evropskega prvaka po različici WBO.

»Z zmago, o kateri sicer ne dvomim, da jo bom dosegel, bi na lestvicah vsekakor pridobil nekaj mest in se približal obračunu za odmevnejši šampionski pas. Z veseljem lahko rečem, da sem dočakal to, o čemer sem sanjal: po enem letu dvoboj. Popolnoma brez pogodbe in seveda na domačem teritoriju. Kar se tiče mene, zelo sem vesel, kajti končno je znan cilj poti. Ko sem v Sloveniji, vedno znova podoživljam in doživljam različne občutke. To so zame najlepši občutki. Moja pričakovanje so večja zaradi občinstva. Želel bi si, da je udeležba čim večja,« je pojasnil Zavec.

Zavec ne podcenjuje nasprotnika

38-letni Ptujčan enako starega Madžara nikakor ne podcenjuje: »Ferenc je slabše postavljen od mene, zato bo skušal prek mene odskočiti višje. To je njegova velika priložnost, hkrati pa tudi moja, ki je ne nameravam izpustiti iz rok. Kakor zmeraj bom dal vse od sebe, da ring zapustim kot evropski prvak združenja WBO,« je na novinarski konferenci povedal Zavec in med drugim zaupal tudi, da bo poslej sodeloval z Newyorčanom Loujem DiBello, nekdanjim menedžerjem dopinškega prevaranta Andreja Berta, s katerim je pred tremi leti izgubil v Biloxiju.

Želja je tretji dvoboj v ZDA

Dejan Zavec je na novinarski konferenci poudaril, da bi se rad znova boril v Združenih državah Amerike. Ptujčan je tam nastopil dvakrat in obakrat izgubil, leta 2011 proti Andreju Bertu, lani pa proti Keithu Thurmanu. »Sanje postajajo resničnost. Ameriški prostor me zanima kljub dvema porazoma. V tretje gre rado,« je dejal Zavec.