Dejanu Zavcu prvič ni bilo treba hujšati

Na uradnem tehtanju pred jutrišnjim dvobojem je tehtnica tako Dejanu Zavcu kot Ferencu Hafnerju pokazala 69,8 kg.

Objavljeno
16. oktober 2014 19.57
DEJAN ZAVEC
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ptuj - Napetost pred jutrišnjim dvobojem se stopnjuje, slovenski boksar Dejan Zavec se je z nasprotnikom Madžarom Ferencom Hafnejem iz oči v oči srečal že danes na tehtnici. Ta je na današnjem uradnem tehtanju obema pokazala 69,8 kg.

Zavec tokrat prvič ni povsem sestradan pričakoval večerje po tehtanju. Ker tokrat ne bo boksal v veltersaki kategoriji, mu ni bilo treba več v tolikšni meri paziti na kilograme, v supervelterski kategoriji je namreč predpisana težo 69,85 kg. »Razlike glede na mojo siceršnjo kategorijo sicer nisem opazil, edina je, da mi ni bilo treba hujšati, ni bilo treba izčrpavati telesa, preračunavati hrano, na koncu koncev je le tri kilograme razlike,« je dejal Zavec.

Mr. Sympatikus bo kajpak glavna zvezda večera dvoboja polsrednje kategorije za naslov evropskega prvaka po različici WBO. Tokratnega nasprotnika je dobro preučil, verjame da lahko ring zapusti kot zmagovalec. »Vem, da bom moral dati v dvoboju svoj maksimum, tako kot v vsakem in verjamem da me bo to pripeljalo do zmage. Ta dvoboj mi na moji poti prinaša napredek. Sama taktika dvoboja ni tako pomembna, to se da prilagoditi, verjamem in delal bom na tem, da ostanem v Sloveniji nepremagan,« je povedal Ptujčan, ki se zaveda, da je v dvoboju favorit.

»Ne dvomim vase, a je tudi Ferenc znan kot borben boksar, ne vrže hitro puške v koruzo. Treba bo stisniti. Kot sem že dejal, se zavedam, da sem na nek način njegova tarča, saj lahko z zmago veliko pridobi. Naredil bom naredil vse, da ne bo zmagal,« je še povedal Zavec.

Hafner (23 zmag, 12 s KO, 5 porazov), ki je med profesionalce presedlal leta 2009, namerava Zavca presenetiti s posebno tehniko. »Dejan je zelo dober nasprotnik, a bo borba nadvse izenačena. Skupaj s trenerjem sem si pogledal vse Zavčeve dvoboje in našel sem prav posebno tehniko, kako se z njim spopasti. A ta tehnika bo, saj razumete, ostala skrivnost vse do jutrišnjega dvoboja,« je po tehtanju samozavestno dejal Hafner.

Petkov dvoboj bo v mariborski dvorani Tabor na sporedu okrog 22. ure, medtem ko se bo celotno dogajanje pričelo že ob 19. uri, saj bodo pred tem sledile še štiri druge borbe. V teh se bodo pomerili tako boksarji kot tudi kickboksarji. V ringu bodo Ivan Jukić (Hrv) - Dušan Makula (Češ), Mirza Baraktarevič (Hrv) - Josef Krivka (Češ), Denis Simčič (Slo) - Josef Obalo (Češ) ter Gregor Stračanek (Slo) - Luka Tomić (Hrv).