Dekleta končala na 22. mestu, fantje pa na 21.

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je na EP v Lizboni zasedla 22. mesto, moška ekipa pa je bila 21.

Objavljeno
27. september 2014 19.05
lvu DP V NAMIZNEM TENISU
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lizbona - Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je evropsko prvenstvo v Lizboni končala s porazom, nazadnje so bile z rezultatom 3:1 boljše Angležinje. Edino slovensko točko je prispevala Alex Galič, ki je bila na prvenstvu daleč najboljša igralka slovenske vrste.

Na prvenstvu je posamično namreč dosegla sedem zmag in tri poraze, od katerih je bil najbolj boleč predvsem tisti s precej bolje rangirano Hrvatico Leo Rakovac, s katerim so Slovenke izgubile možnosti za napredovanje v elitno skupino. Skupno so varovanke selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek po trikrat zmagale in izgubile.

»Mislim, da se mi počasi obrestuje lansko delo v Akademiji Wernerja Schlagerja in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi naprej. V trening procesu nisem spremenila nič bistvenega, pomembno je, da nadaljujem v tej smeri,« je za STA povedala Galičeva, ki je s svojimi nastopi razumljivo zadovoljna.

»Odlična igra Alex in Jane žal ni zadoščala za sanjski rezultat. Žal mi je, da se nikoli ne 'poklopi', da bi vse tri igralke igrale dobro na istem turnirju. Ko nam bo to uspelo doseči, verjamem tudi v čudeže te ekipe,« pa je dejala selektorka izbrane vrste Vesna Ojsteršek Drnovšek. 

Fantje po zmagi nad Švico 21.

Za razliko od deklet so fantje tekmo za 21. mesto dobili, saj so Švico premagali s 3:0. Moška reprezentanca je na prvenstvu tako zabeležila pet zmag in poraz, neuspeh proti Ukrajini pa ji je onemogočil boj za uvrstitev v elitno jakostno skupino.

»Poraz proti Ukrajini še vedno boli. Čeprav so Ukrajinci boljši in je njihova zmaga s 3:0 povsem zaslužena, pa smo imeli svoje priložnosti. Lasan je svoj dvoboj izgubil po ogorčenem boju, izključni krivec pa sem sam, saj ne bi smel izgubiti dobljenega dvoboja proti Oleksandru Diduhu. Če bi ga premagal, bi mogoče tudi Žibrat zaigral še za odtenek boljše, tako pa je najbrž izgubil stoodstotno motivacijo,« je odgovornost za poraz prevzel Bojan Tokič, ki je proti tekmecu vodil z 2:0 v nizih in z 9:7. 

Selektor moške reprezentance Bojan Rak Novogoričana kljub dvema porazoma na tem prvenstvu še vedno zelo ceni. »Dejstvo je, da Tokić ostaja naš najboljši igralec in poskrbeti moramo, da bo ostal na visoki ravni še nekaj let. Jana že nekaj časa čakam, vendar se nikakor ne uspe priključiti vrhu. Veliko sem v kontaktu z mladinskim selektorjem Jožetom Urhom in mislim, da bo kmalu napočil čas, ko bom v reprezentanco vpoklical mlajše in obetavne igralce,« je za STA povedal slovenski selektor.

 

Izida

Ženske

ANGLIJA - SLOVENIJA 3:1

Kelly Sibley - Jana Tomazini 3:2 (-9, -7, 10, 4)

Hannah Hicks - Alex Galič 2:3 (8, 6, -9, -6, -6)

Tin Ho - Tamara Pavčnik 3:2 (-6, 2, -7, 4, 5)

Sibley - Galič 3:0 (8, 8, 8)

Moški

SLOVENIJA - ŠVICA 3:0

Bojan Tokič - Elia Schmid 3:0 (10, 8, 4)

Jan Žibrat - Lionel Weber 3:1 (9, 1, -11, 5)

Uroš Slatinšek - Nicolas Champod 3:0 (7, 10, 9)