Deseterica plavalcev v Izrael, prvo ime ostaja Dugonjić

Selektorju Mihi Potočniku je žal, da pravila udeležbe ne dovoljujejo kadetinji Janji Šegel, ki je za EP premlada.

Objavljeno
16. november 2015 17.12
vidic/damir dugonjic
J. P., Delo.si/STA
J. P., Delo.si/STA

Ljubljana - Slovenski plavalni selektor Miha Potočnik bo na prihajajoče evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih v Herzliyo popeljal deset reprezentantov, udarno ime odprave pa ostaja Ravenčan Damir Dugonjić, ki bo med 2. in 6. decembrom v Izraelu branil zlato na 50 metrov prsno in bron na 100 metrov prsno iz predlanskega Herninga.

V moški konkurenci bosta slovenske barve zastopala še Mariborčan Martin Bau in Radovljičan Robert Žbogar, številčnejša pa bo ženska zasedba, v kateri je ta čas najmočnejša Radovljičanka Anja Klinar, ki je predvčerajšnjim v Celju poskrbela za trenutno najboljša dosežka stare celine na 400 in 800 metrov prosto. Pod slovensko zastavo bodo plavale še Ravenčanki Tjaša Oder in Gaja Natlačen, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, Špela Bohinc iz Triglava, Velenjčanka Nastja Govejšek in Ljubljančanka Tara Vovk.

»Udarno ime ostaja Dugonjić, sicer pa je moška zasedba pričakovana. Želel sem si še udeležbe Petra Johna Stevensa, ki pa ima istočasno tekmo onkraj luže. Med dekleti je z vrnitvijo v izbrano vrsto presenetila Špela Bohinc in seveda mladinka Tara Vovk, ki je izpolnila stoodstotno člansko normo, medtem ko je osmoljenka kadetinja Janja Šegel, ki je za prvenstvo premlada, čeprav je evropska zveza že spremenila pravilnik, ki pa stopa v veljavo šele z novim letom,« je o sestavi ekipe spregovoril Potočnik.

Zelo je zadovoljen z dosežki na jesenskih mitingih v Zrenjaninu, Zagrebu, Gradcu in Celju, kjer je z državnimi rekordi navduševala njegova klubska varovanka Klinarjeva. »Na prvenstvu bo vlogo igrala tudi dnevna forma, vsak plavalec pa bo imel svoje cilje - pri nekaterih bo to polfinale, pri drugih finale, pri kom tudi še kaj več.« Zadnji test večino reprezentantov čaka konec tedna na kranjskem mitingu.