Djoković ima priložnost prehiteti Federerja in postati številka dve

Srbski tenisač Novak Djoković ima na uvodnem masters turnirju v Indian Wellsu odlično priložnost prehiteti Rogerja Federerja, ki na lestvici ATP zaseda drugo mesto. Tenisača sta se namreč po opravljenem žrebu spet znašla v isti skupini, kar pomeni, da bi se lahko srečala v polfinalu. Srb bi se v primeru zmage prebil na visoko drugo mesto.

Objavljeno
09. marec 2011 14.50
Posodobljeno
09. marec 2011 17.45
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Novak Djoković je letošnjo teniško sezono pričel izjemno, saj je osvojil že dve lovoriki, vključno z uvodnim grand slamom v Avstraliji. Srbski tenisač skrivaj upa, da bo tudi na prvem masters turnirju v tej sezoni, ki se je pričel 7. marca v Indian Wellsu v ZDA, prišel zelo daleč, vsaj do polfinala, kjer bi se po vsej verjetnosti pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem. V primeru zmage bi se Djoković na lestvici ATP prebil na visoko drugo mesto, saj razlika med tenisačema znaša skromnih 165 točk.

Kljub temu, pa »Nole« trenutno ostaja osredotočen le na lastno pripravljenost, saj želi zadržati izjemno formo, ki krasi njegovo igro zadnja dva meseca. »V preteklosti sem vse prevečkrat glasno razmišljal o svojih ciljih, zato te napake ne želim ponoviti in se posvečam le svoji igri. Želim namreč zadržati svojo trenutno formo, kot tudi mentalno pripravljenost,« je dejal Djoković.

Največji napredek je srbski tenisač zagotovo dosegel pri svojem servis udarcu, ki je bil v preteklosti (pre)pogosto njegova najšibkejša točka. Prav zato ga številni teniški strokovanjaki že uvrščajo v »veliko trojico«, kjer mu družbo delata še trenutno prvi tenisač sveta Španec Rafael Nadal in Federer.

Švicar pa meni, da lahko prva tri mesta na letvici ATP ogrozita tudi Šved Robin Soderling, ki je trenutno četrti in najboljši britanski tenisač Andy Murray, ki zaseda peto mesto. »Najboljših pet tenisačev je v zadnjem pol leta igralo izjemno, zato menim, da je krog treh favoritov preprosto preozek,« je razmišljal najuspešnejši tenisač vseh časov.

»Rafa je še vedno prvi favorit, saj je osvojil skupno tri od zadnjih štirih turnirjev za grand slam. Novak letos še ni izgubil dvoboja, a se je sezone šele dobro pričela. Tudi sam igram dobro, v solidni formi sta tudi Murray in Soderling,« je pred začetkom mastersa dejal Federer. Soderling je letošnjo sezono prav tako pričel odlično, saj mu je uspelo osvojiti že tri ATP turnirje - zmago je namreč slavil v avstralskem Brisbanu, v Rotterdamu in v Marseillu. V kolikor bo uspešen tudi v Indian Wellsu pa se bo v polfinalu srečal prav z Nadalom.