Drevova in Tiršek izstopala med športniki invalidi

V ekipni konkurenci sta se najbolj izkazala ženska reprezentanca v sedeči odbojki in moštvo slepih in slabovidnih kegljačev.

Objavljeno
08. december 2015 18.25
D. P., J. P.
D. P., J. P.

Ljubljana - Danes ne bodo okronali zgolj najboljših slovenskih športnikov iztekajočega se leta, temveč tudi najuspešnejše tekmovalke in tekmovalce med športniki invalidi. Med dekleti je izstopala komaj 18-letna smučarka Anja Drev, ki je po dvanajstletnem sušnem obdobju na zimski olimpijadi za gluhe športnike marca letos osvojila bron v smuku.

Športnik leta je 40-letni strelec Franček Gorazd Tiršek, ki se od vključitve v reprezentanco leta 2007 z vsakega velikega tekmovanja vrača s posamično ali ekipno kolajno. Letos je na treh preizkušnjah svetovnega pokala (Osijek, Sydney, Fort Benning) v svoji kategoriji nanizal zmago, drugo in tretje mesto.

Najboljša ženska ekipa je postala reprezentanca v sedeči odbojki, ki se je na domačem evropskem prvenstvu v Podčetrtku veselila brona. Med moškimi zasedbami pa je bilo brez konkurence moštvo slepih in slabovidnih kegljačev s srebrom na svetovnem prvenstvu.

Posebnega priznanja je bila ob koncu kariere deležna namiznoteniška igralka Mateja Pintar, medtem ko je plavalec Patrik Jagodic prejel lovoriko za najobetavnejšega mladega športnika invalida. Za posebne dosežke so podelili tudi zlate, srebrne in bronaste znake Zveze za šport invalidov-Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK).