Drugouvrščeni Zelko hvaležen Vasiliju Žbogarju

Slovenski jadralec Žan Luka Zelko na mednarodnem pomladanskem pokalu v Izoli drugi v razredu laser standard. 

Objavljeno
17. april 2017 14.04
Jadranje
J. P.
J. P.

Izola - Jadralni klub Burja je konec tedna izpeljal že jubilejno trideseto izvedbo mednarodnega pomladanskega pokala, tradicionalne regate International Izola Spring Cup, ki je razpisana za olimpijska razreda laser standard in laser radial (dekleta) ter za razrede laser 4.7, laser radial (moški) in 420. Prijavljenih je bilo kar 229 tekmovalcev iz dvanajstih držav. V razredu laser standard se je drugega mesta veselil Žan Luka Zelko (Maraktiv), ki je moral premoč priznati zgolj Italijanu Giovanniju Coccolutu.

»Skupno me je torej prehitela zgolj številka ena na svetovni jakostni lestvici v našem razredu. Zdaj me čaka teden dni lažjih treningov pred odhodom na drugo preizkušnjo serije svetovnega pokala,« je ocenil Zelko in se hkrati za pomoč in podporo zahvalil najuspešnejšemu slovenskemu jadralcu, trikratnemu dobitniku olimpijskega odličja Vasiliju Žbogarju, ki ga letos spremlja na tekmovanjih: »V čast mi je stati ob osebi, ki mi daje vsak dan novo energijo in motivacijo za naprej.«

Med moškimi je v razredu 420 s konkurenco opravila posadka Matej Planinšič-Jaka Romih (Pirat), v razredu laser radial Martin Peternelj (Jadro Koper), v razredu laser 4.7 pa je bil Toni Rebec (Olimpic) tretji. V ženski konkurenci je v laserju radialu Kim Pletikos (Portorož) zasedla drugo mesto.