Državna prvaka Zakrajšek in Ostermanova

Kajakaši na mirnih vodah so se na Bledu pomerili na državnem prvenstvu na 1000-metrski razdalji.

Objavljeno
27. september 2014 22.52
cropix*Zakrajsek
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Bled - Na državnem prvenstvu na Bledu so se kajakaši na mirnih vodah danes pomerili na 1000 metrski razdalji, naslova prvaka pa sta se pričakovano veselila Jošt Zakrajšek in Anja Osterman. V nedeljo tekmovalce in tekmovalke čakajo še nastopi na 200 in 500 metrov.

V ženski članski konkurenci se je ob odsotnosti Špele Ponomarenko Janić, ki je v začetku septembra rodila sina Adama, naslova državne prvakinje veselila članica ankaranske Adrie Anja Osterman. Najbližjo zasledovalko Saro Vižentin  je prehitela za več kot 40 sekund, na tretje mesto pa se je uvrstila Polona Demšar iz KKK Ankaran.

Po pričakovanjih se je končala tudi tekma v moški konkurenci, kjer je zmago slavil reprezentant Jošt Zakrajšek (KKK Tacen), ki je v cilj priveslal s prednostjo desetih sekund in pol pred Alanom Apolloniem (KKK Ankaran). Na tretje mesto se je uvrstil Peter Samotorčan (KKK Orka), poroča STA.

V konkurenci kajakaških dvojcev sta se naslova članskih državnih prvakov veselila Jani Jarc in Matic Klobučar iz Kajak kluba Soške elektrarne, druga sta bila Jan Šmit in Lenart Ribnikar iz Bohinja, tretja pa David Franca in Jurij Starman iz kluba Žusterna.

V konkurenci mladincev sta kilometrsko razdaljo najhitreje preveslala Rok Šmit in Špela Bajrič, oba iz bohinjskega kluba.

Državno prvenstvo bi moralo biti sicer organizirano že avgusta na Ptuju, vendar je izjemno slabo vreme povzročilo povečan pretok Drave, kar je onemogočilo tekmo in z mesecem zamude prvenstvo gosti Bled.