Dugonjić bo do EP vadil na Berkeleyju

Plavalec Damir Dugonjić bo letos prvič sodeloval tudi na tradicionalnem dvoboju ZDA in Evrope v Glasgowu.

Objavljeno
01. oktober 2013 12.44
bsa plavanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Francisco - Trenutno najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić bo zimsko sezono preživel onkraj luže. Evropski rekorder se je namreč na Berkeleyju pridružil skupini nekdanjih univerzitetnih plavalcev, v kateri vadijo tudi zlati ameriški olimpijci Nathan Adrian, Natalie Coughlin in Anthony Ervin, in se tam pripravljal na decembrsko evropsko prvenstvo v danskem Herningu.

Ob omenjenih plavalnih asih v tej skupini vadita tudi Američan Tom Shields, dobitnik šestih odličij z lanskega svetovnega prvenstva v kratkih bazenih v Istanbulu, in estonski olimpijec Martin Livamagi.

»V ZDA bom ostal do EP na Danskem. Tako sem se odločil, ker sem bil lani preveč od doma. Zdaj tu vadim že od avgusta in sem v polnem treningu. Časa do prvih preizkušenj je še dovolj, novembra bom namreč nastopil na svetovnem pokalu v Singapurju in Tokiu, v začetku decembra pa še na ameriškem odprtem prvenstvu v kratkih bazenih v Knoxvillu. Rad nastopam, že lani sem veliko tekmoval in to mi tudi ustreza,« je razkril Dugonjić.

Po Herningu čaka Ravenčana še dvoboj ZDA in Evrope v Glasgowu. »Letos so me prvič povabili zraven in z veseljem se bom udeležil. Utegne biti kar zanimiv dogodek,« poudarja »Dugi«, ki bo tudi v pripravljalno obdobje za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Berlinu štartal onkraj luže, januarja bo namreč z ekipo Californie opravil višinske priprave v Colorado Springsu, februarja pa se bo pridružil slovenski izbrani vrsti.