Dve turnirski zmagi Calcita, v Kranju v ritmu lige prvakov

Kamniška trenerja Marko Brumen in Gašper Ribič zadovoljna z videnim, poškodba Triglavovega korektorja Gala Kosa.

Objavljeno
07. september 2014 12.12
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Kamnik - Odbojkarice in odbojkarji Calcita Volleyballa so zmagovalci pripravljalnih turnirjev pred skorajšnjim začetkom nove prvoligaške sezone, ki so ju gostili v Stranjah in v Kamniku. Varovanci trenerja Marka Brumna, ki ni mogel računati na poškodovanega blokerja Jerneja Stavbarja, so najprej s 3:0 odpravili pokalnega zmagovalca Salonit, ki je nastopil brez dovčerajšnjega blokerja Daneta Mijatoviča (reprezentant si je novega delodajalca našel v belgijskem Puursu), nato pa s 3:1 še ligaškega finalista iz minule sezone Panvito Pomgrad. »Po zelo solidni igri smo se veselili dveh zmag, zdaj pa smo v pričakovanju vrnitve naših treh mladinskih reprezentantov, kar nam ob predvidenem napredku in dvigu kakovosti treningov lahko prinese uspešno sezono,« je strnil Brumen. Drugo mesto so osvojili Sobočani z zmago z 2:1 nad Salonitom.

Kamničanke pa so v Stranjah najprej z 2:1 ugnale zasedbo Vitala, pri kateri se je prvič predstavila odmevna okrepitev, dolgoletna reprezentančna sprejemalka Petra Kramolc, nato pa s 3:0 še ekipo avstrijskega Trofaiacha, ki je bila v obračunu za drugo mesto z 2:1 boljša od Ljubljančank. Trener Calcita Gašper Ribič lahko računa na šest igralk iz prejšnje sezone, najpomembnejša dosedanja okrepitev je podajalka Zala Kranjc, ki je doslej igrala v Celovcu, k prvi ekipi so priključili tudi nekaj deklet iz druge. »Igralke lahko pohvalim za borbenost, veseli me tudi, da so se novinke dobro vključile v ekipo,« je poudaril kamniški trener Ribič.

Kranj pa je gostil že tradicionalni pokal Cores, ki ga je letos dobila zamejska Posojilnica Dob, sicer avstrijska predstavnica v ligi prvakov. V finalu so varovanci trenerja Bogdana Kotnika s 3:0 (20, 19, 11) odpravili gostitelja, moštvo Asteca Triglava, a je bilo zadnjega niza predčasno konec. Pri izidu 14:11 za goste se je namreč pri nerodnem doskoku poškodoval mladi korektor Gal Kos in ker ni imel novi trener Triglava Sašo Rop na voljo nobene menjave na njegovem igralnem položaju, sta se moštvi dogovorili za predčasni konec dvoboja. V domačih vrstah v finalu ni bilo videti obeh ključnih okrepitev, korektorja Janka Breganta (prej ACH Volley) in blokerja Jureta Laknerja (Calcit Volleyball), na parket prav tako ni stopil izkušeni Simon Bilandžič. Kljub vsemu so se Kranjčani odlično kosal s favoriziranim tekmecem, v prvem nizu so bili celo poravnani vse do 20. točke.