Dvojni četverec v finalu EP

Gašper Fistravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec so si na EP v Vareseju priveslali nastop v finalu.

Objavljeno
15. september 2012 15.37
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Varese - Slovenski dvojni četverec, v katerem veslajo Gašper Fistravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec, se je v polfinalu evropskega prvenstva v veslanju v Vareseju uvrstil v finale.

Slovenska posadka je v svoji predtekmovalni skupini zaostala le za Estonijo (+2,51), finalni nastop pa lahko pričakuje z optimizmom, saj je postavila drugi najboljši čas polfinala. Poleg Slovenije in Estonije se bodo za kolajne v finalu borile še Češka, Rusija in Ukrajina.

Matej Rojec je po polfinalu priznal, da bi nastop posadke lahko bil boljši. »V začetku tekme nam ni uspelo ujeti takšnega ritma kot včeraj v predtekmovanju. To smo malo tudi pričakovali, saj je šlo včeraj vseeno za bolj sproščeno tekmo, polfinale pa je drugačna tekma, saj so ekipe bolj izenačene in je večji pritisk. Tekmo smo sicer izpeljali solidno in smo veseli uvrstitve v veliki finale. Za visoko uvrstitev jutri moramo sestaviti tekmo iz prve polovice včerajšnje in zadnje četrtine današnje. Upam, da nam bo uspelo,« je zaključil Rojec.

Krek in četverec v finalu B

Andraž Krek v polfinalu enojcev ni zdržal hudega ritma, tako da bo nastopil v finalu B za mesta od 7 do 12. Četverec, v katerem veslajo Marko Grace, Aleš Zupan, Grega Domanjko in Jure Grace, je danes nastopil v repasažu, s tretjim mestom pa so si priveslali finale B.

Tekmovanje sta danes že končala Rajko Hrvat in Matevž Malešič v lahkem dvojnem dvojcu. V finalu C sta prikazala najboljšo vožnjo na tem prvenstvu in prepričljivo zmagala s časom 6:38,70 ter tako zasedla skupno 13. mesto.