Dvomov ni več: Kozamernik tudi uradno član velikega Trentina

Slovenski odbojkarski reprezentant, dosedanji bloker ACH Volleyja, je novemu delodajalcu obljubil triletno zvestobo.

Objavljeno
17. maj 2017 22.58
hočevar odbojka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Od danes je tudi uradno, kar se je vse glasneje govorilo že lep čas: dosedanji bloker odbojkarskega državnega prvaka ACH Volleyja, 21-letni in 203 centimetre visoki Jan Kozamernik, se bo v novi sezoni preizkusil v majici italijanskega velikana Trentina, v minuli sezoni finalista »serie A« in evropskega pokala CEV, v preteklosti pa že tudi serijskega zmagovalca lige prvakov. Z novim delodajalcem, pri katerem si je doslej kruh služil tudi reprezentančni kapetan Tine Urnaut (kariero bo najverjetneje nadaljeval v prav tako zvezdniški Modeni), je podpisal triletno sodelovanje.

Kozamernik je imel že pred letom dni na mizi precej mamljivih ponudb iz tujine, a se je zaradi študija odločil, da bo še eno sezono ostal v Ljubljani. Trentinovega povabila pa ni mogel zavrniti. »Imel sem veliko ponudb, a se odločil za Trentino, ki je vrhunski klub. Zame bo izjemna čast biti član zasedbe, ki je že vrsto let med najboljšimi v Evropi. Še bolj navdušen sem po pogovoru s trenerjem Angelom Lorenzettijem, ki mi je razložil, kaj pričakuje od mene. Zame je bila to najboljša izbira,« je poudaril »Kozica«, v minuli sezoni lige prvakov celo najuspešnejši bloker.

»Kozamernik je igralec z velikim potencialom. Čeprav je še mlad, se je že izkazal tudi v reprezentančni majici, kar je zanj zagotovo dobro izhodišče, prepričan pa sem, da lahko še bolj napreduje,« pa je novi klubski okrepitvi polaskal tudi trener Lorenzetti. V klubu so sicer uradno že pomahali v slovo češkemu korektorju Janu Štokru (seli se k domači Dukli) in blokerjema Danieleju Mazzoneju (Modena) in Argentincu Sebastianu Soleju (Funvic/Taubate), okrepitev igralskega kadra pa je tudi dosedanji Modenin korektor Luca Vettori.

»Rad bi se zahvalil celotni organizaciji in vodstvu kluba, ki sta verjela vame in me podpirala. Predvsem sem hvaležen, da sta mi kot mlademu igralcu, željnemu dokazovanja, dala priložnost, da sem danes tukaj, kjer sem. Prav tako bi se rad zahvalil trenerjem in soigralcem, s katerimi smo spisali nekaj fenomenalnih zgodb v obdobju, v katerem ni tega od nas nihče pričakoval. ACH Volley bo imel vselej posebno mesto v mojem srcu,« je poudaril reprezentančni bloker, ki se je »zmajem« pridružil pred sezono 2014/15 iz kvote »sestrskega« drugoligaša iz Črnuč.