EP v kratkih bazenih: Dugonjić zlahka v polfinale

Najboljši slovenski plavalec ta hip Damir Dugonjić je v predtekmovanju na 100 m prsno dosegel četrti najhitrejši čas,

Objavljeno
04. december 2015 10.22
SWIMMING-EURO-SHORT-2015
G. L.
G. L.

Netanya - Plavalec ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić je na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Izraelu s predtekmovalnim nastopom na 100 m prsno napovedal, da ga sredino zlato na pol krajši razdalji še ni nasitilo. Dugonjić v tej disciplini brani bron z zadnjega evropskega prvenstva.

Ravenčan je v dopoldanskem programu dosegel četrti čas predtekmovanja, čeprav s časom 58,08 še ni razkril vseh kart. Izstopali so Britanec Adam Peaty s časom 57,03, Litovec Gledrius Titenis s 57,08 in prvak na 200 m prsno Nemec Marco Koch z izidom 57,36.

»V redu je. Želel sem plavati v stopnjevanju. Ne vem, kako sem začel, morda malo prepočasi, a samo plavanje se mi je zdelo dobro. Na koncu sem videl, da je nekdo spredaj, da gre na polno, želel sem ga ujeti, a je bilo takrat že prepozno,« je za STA povedal slovenski šampion.

27-letnega glavnega slovenskega aduta na tem prvenstvu popoldne čaka še precej težja naloga: »Treba bo plavati veliko hitreje. Že zjutraj sta šla dva plavalca 57,0 in popoldan bo treba tekmovati, da bom sploh dobil možnost, da se borim tudi v finalu.«

V ženski konkurenci sta slovenske barve v isti disciplini zastopali Tjaša Vozel in Tara Vovk, vendar sta bili za popoldanski nastop prepočasni. Vozlovi je finale ušlo za pičlih pet stotink, s časom 1:07,30 je zasedla nehvaležno 17. mesto, Vovkova (1:08,35) pa je predtekmovanje sklenila na 22. mestu.

»Počutila sem se kar dobro, predvsem na prvih 50 metrih. Morda sem se res malo preveč vozila v obrate, a dosegla sem letos najboljši izid, saj v sezoni še nisem plavala pod 1:08 in zato nisem razočarana, bi pa lahko prišla tudi v polfinale,« je dejala Vozlova, njena mlajša kolegica Vovkova pa je ob svojem drugem nastopu med plavalno elito dodala: »Niso se mi izšli obrati in tam sem izgubila kar nekaj časa, a vseeno je bilo v redu. Plavati je bilo tudi danes kar težko, a vseeno lažje kot ob prvem nastopu na 50 m prsno.«

Jutri bodo od Slovencev nastopili Robert Žbogar na 50 m delfin, Martin Bau na 100 m prosto, Gaja Natlačen na 200 m prosto in 100 m delfin ter Anja Klinar na 200 m mešano.