EP v namiznem tenisu: ekipno dvojna nemška krona

Nemci so v finalu namiznoteniškega evropskega prvenstva na kolena spravili Grke, Nemke pa so bile boljše od Romunk.

Objavljeno
08. oktober 2013 01.12
TTENNIS-EUR-AUT
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Schwechat - V ekipnem delu namiznoteniškega evropskega prvenstva v Schwechatu je nemška odprava tekmecem pustila le drobtinice. V moškem finalu so padli Grki, v ženskem Romunke. Vendar pa svetovna elita nima časa za počitek, že jutri se namreč onkraj Karavank začenjajo boji med posamezniki in v dvojicah.

Čeprav na prvenstvu ni branilca naslova Tima Bolla, Bastian Steger pa v finalu sploh ni stopil za mizo, so Nemci Grkom oddali le eno točko. Pa te ni osvojil zimzeleni 41-letni Kalinikos Kreanga, ki je moral premoč brez dobljenega niza priznati Dimitriju Ovčarovu, temveč zelo razigrani Panagiotis Gionis, ki je snel skalp Patrick Baumu, ni pa bil daleč od uspeha niti proti Ovčarovu, saj je po dobljenem prvem nizu naslednja dva izgubil šele na razliko. Poleg Rusa z nemškim potnim listom je zmagovalcem tretjo točko zagotovil mladi up, 21-letni Patrick Franziska.

V ženski konkurenci so finale bolje začele Romunke in celo vodile po zmagi Daniele Dodean nad Kristin Silbereisen, nato pa sta stvari v svoje vzeli Azijki v nemški izbrani vrsti Ying Han z dvema zmagama in Xiaona Shan z eno, vsi trije dvoboji pa so se končali šele po petih nizih in vodstvu romunskih tekmic z 2:1 v nizih. V ženskem finalu je imela sicer svojega predstavnika tudi Slovenija, sodil ga je namreč Gregor Mežek.

EVROPSKO PRVENSTVO V SCHWECHATU - EKIPNI FINALE

Moški - NEMČIJA : GRČIJA 3:1

Dimitrij Ovčarov : Kalinikos Kreanga 3:0 (3, 11, 6)
Patrick Baum : Panagiotis Gionis 2:3 (9, 10, -7, -3, -3)
Patrick Franziska : Konstantinos Papageorgiou 3:1 (7, -8, 7, 3)
Dimitrij Ovčarov : Panagiotis Gionis 3:1 (-8, 10, 10, 6)

Ženske - ROMUNIJA : NEMČIJA 1:3

Daniela Dodean : Kristin Silbereisen 3:1 (8, -7, 10, 10)
Elizabeta Samara : Ying Han 2:3 (9, -6, 8, -10, -5)
Bernadette Cynthia Szocs : Xiaona Shan 2:3 (-6, 9, 10, -1, -9)
Daniela Dodean : Ying Han 2:3 (9, -8, 6, -6, -6)