EP v namiznem tenisu: Ovčarovu prvi naslov prvaka

Nemec Dimitrij Ovčarov je v finalu evropskega prvenstva s 4:0 premagal Belorusa Vladimirja Samsonova.

Objavljeno
13. oktober 2013 23.05
TTENNIS-EURO-2013-MEN-SINGLES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dunaj - Nemec Dimitrij Ovčarov si je prvič v svoji karieri priboril naslov evropskega prvaka, potem ko je v finalu s 4:0 (4, 7, 10, 8) premagal trikratnega prvaka iz Belorusije Vladimirja Samsonova.

25-letni Ovčarov je s tem postal tretji nemški zmagovalec evropskih prvenstev, pred njim sta bila uspešna le šetkratni prvak Timo Boll (2002, 2007, 2008, 2010, 2011 in 2012) in Jürgen Rosskopf (1992).

»Pripravljen sem bil na Samsonova, saj je proti meni vedno dobro igral. Mislim, da je bil danes malce utrujen po polfinalu, sam pa sem bil zelo agresiven, kar se je izkazalo za dobro taktiko,« je dejal novi evropski prvak.

Tretje mesto sta si razdelila Nemec Bastian Steger in Grk Panagiotis Gionis. Za Nemčijo je bila to že četrta zlata kolajna na prvenstvu, po dveh ekipnih je namreč evropski prvak postala tudi dvojica Petrissa Solja/Sabine Winter, ki je v nemškem finalu premagala Zhenqi Barthel in Xiaono Shan.

Fenova slavila pri ženskah

V ženskem finalu je slavila Švedinja Li Fen, ki je s 4:2 ugnala Nemko Xiaono Shan (-9, 4, 5, -10, 9, 6). Bron sta  osvojili Nemka Han Ying in Portugalka Fu Yu.

»Uresničile so se mi sanje. Še vedno ne morem verjeti, da sem na svojem prvem evropskem prvenstvu osvojila zlato,« je bila presrečna Fenova.

Med moškimi dvojicami je hrvaško-poljska zasedba Ruiwu Tan/Zengyi Wang s 4:1 v finalu premagala Avstrijca Roberta Gardosa in Daniela Habesohna, bron pa sta si priborili španska naveza He Zhi Wen/Carlos Machado in portugalska Tiago Apolonia/Joao Monteiro.