Fabjan bi bil razočaran, če bi Rusa nokavtiral že v prvi rundi

Borilni športi: Miran Fabjan se bo drevi z Rusom Nadirjem Išakovom udaril za naslov svetovnega prvaka po pravilih K1.

Objavljeno
14. november 2015 22.47
Miran Fabjan Ljubljana 3.10.2014
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Potem ko je bil Miran Fabjan že trikrat evropski prvak po različici MTA, so mu v omenjenem združenju ponudili še dvoboj za naslov svetovnega prvaka po pravilih K1. In Miran ne bi bil Miran, če ne bi nemudoma privolil v obračun. In to še preden je izvedel za ime neugodnega tekmeca.

O nasprotniku, Rusu Nadirju Išakovu, s katerim se bosta za šampionski pas v kategoriji do 85 kilogramov drevi udarila v tržaški športni dvorani Chiarbola, se je pozanimal šele pozneje. »Izvedel sem, da je Nadir izvrsten tajski boksar. Med amaterji si je na svetovnem prvenstvu izbojeval zlato lovoriko, med profesionalci pa je v dosedanjih petnajstih obračunih izgubil le enkrat. Vseh štirinajst zmag je dosegel z nokavtom, kar je zgovoren dokaz za to, kako nevaren borec je,« je Fabjan povedal o tekmecu in pristavil, da je Išakov s svojimi 193 centimetri kar decimeter višji od njega.

To pomeni, da bo moral skrajšati razdaljo, nasprotnika udarjati po nogah in telesu ter se izogibati njegovim nevarnim kolenskim udarcem. »Večkrat sem si ogledal posnetek dvoboja, ki ga je avgusta izgubil. Z njim name res ni naredil vtisa in me še zdaleč ni prepričal, toda njegova statistika me opozarja, da mora biti prava 'žival', zato moram ostati previden,« se zaveda 30-letni borec iz Branika pri Novi Gorici, ki je kljub vsemu optimist. Ker je vrhunsko pripravljen, ima pred nocojšnjim obračunom dober občutek.

Kako zelo je samozavesten, je mogoče soditi tudi po njegovi izjavi, da upa, da posnetek Išakovega poraza na medmrežju vendarle ni realen kazalnik njegove moči. »Boriti se hočem z najboljšimi borci in obetam si, da bova uprizorila dobro predstavo. Če bi ga nokavtiral že v prvi rundi, bi bil razočaran, kajti pripravljen sem za pravo 'vojno', dolgo pet rund,« je poudaril »slovenski Rocky«, kakor ga tudi kličejo.

Za obračun z mladim Rusom, ki v domovini velja za prihodnost tajskega boksa, se je v prostorih kluba Yaksha na Vogrskem pripravljal tudi z našim nekdanjim sijajnim boksarjem in večkratnim državnim prvakom Robertom Krambergerjem, ki je sicer prav tako kot Išakov levičar. »Čeprav Robert že nekaj let ne boksa več aktivno, ima še zmeraj izjemen občutek za borbo,« je navdušen nad vojaškim svetovnim prvakom v boksu iz leta 2004.

Za konec je Fabjan spregovoril še o naslednjem nastopu, ki ga bo imel 27. novembra na Reki, kjer se bo na prireditvi FFC udaril z Igorjem Emkićem iz BiH. »To bo prav tako zelo pomemben dvoboj zame. Če bi ga namreč dobil, bi bil tudi v tej organizaciji že zelo blizu tako želenemu obračunu za naslov prvaka,« je še zaupal slovenski Rocky.