Fabjan po hudem porazu razmišlja o koncu kariere

Od slovenskih borcev v Trstu zmago slavil le Matjaž Vičar, neuspešna sta bila tudi Bor Bratovž in Rudolf Pavlin.

Objavljeno
17. november 2015 00.12
jsu-Kickbox
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Trst - Slovenskemu borcu Miranu Fabjanu (do 85 kg) se dvoboj po pravilih K1 za naslov svetovnega prvaka združenja MTA ni izšel po željah. Njegov obračun z Nadirjem Išakovom se je namreč včeraj v Trstu končal že v drugi rundi, potem ko ga je 193 cm visoki Rus nokavtiral s kombinacijo ročnih udarcev.

»Išakov je bil premočan, zato je zasluženo zmagal. Zgodilo se je prvič, da nisem imel niti za 'burek'. Bilo je grozno,« je 30-letnik iz Branika pri Novi Gorici športno prenesel enega od najhujših porazov v karieri, zaradi katerega resno razmišlja o tem, da bi svoje rokavice obesil na klin. V tržaškem ringu sta bila neuspešna tudi Bor Bratovž (do 84 kg) in Rudolf Pavlin (do 95 kg); 33-letnega Domžalčana je v mešanih borilnih športih (MMA) hitro k vdaji prisilil Srb Đorđe Marković, 39-letni Korošec pa je moral v svoji poslovilni borbi priznati premoč Adisu Dadoviću iz BiH.

Za edino slovensko zmago je tako včeraj pred približno 1500 gledalci v dvorani Chiarbola poskrbel Matjaž Vičar (do 70 kg), ki je v drugi rundi obračuna MMA, v katerem so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, z vzvodom na gležnju zlomil odpor Italijana Luce Puggionija.