Fegerl ostaja za Tokiča uročen

Slovenija nima več »preživelega« predstavnika na SP v namiznem tenisu, danes izpadla še Bojan Tokič in Alex Galič.

Objavljeno
01. junij 2017 18.45
Janez Porenta
Janez Porenta

Düsseldorf - Potem ko je ta hip najboljša slovenska namiznoteniška igralka, legionarka Alex Galič, v navezi s Švicarko Rachel Moret napredovala med šestnajst najboljših dvojic na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in že s tem vpisala izjemen uspeh, se ji še koraka dlje ni posrečilo storiti. Igralkama sta namreč v osmini finala nasproti stali favorizirani Tianwei Feng in Mengyu Yu iz Singapurja, ki že vrsto let sodita med najboljše na svetu. Azijki sta bili boljši s 4:1 (7, 10, -7, 7, 5).

Iz slovenskega tabora je šel tako kot zadnji za mizo še prvi loparček Bojan Tokič, ki ga je v 1/32 finala posamične konkurence čakal popoldanski obračun z odličnim Avstrijcem Stefanom Fegerlom, ta hip sedmim evropskim in 21. svetovnim loparčkom, ki je v zadnjih štirih medsebojnih obračunih prekaljenega Novogoričana vselej spravil na kolena. Danes ga je še petič zapovrstjo - s 4:3 (6, 9, -8, -8, -9, 9, 8).

To je bila tekma preobratov. Bolje jo je začel predlanski evropski prvak v dvojicah in z avstrijsko ekipo, ki slovi po odličnem vračanju žogice. Po vodstvu z 2:0 se je zdelo, da je Bojanov odpor strt, a je karizmatični Primorec še pravočasno zavihal rokave in tehtnico nagnil na svojo stran (3:2). V zadnjih dveh nizih je Fegerl obakrat bliskovito ušel (7:2 oziroma 6:2), Tokič ga je obakrat ujel, a mu je v končnicah zmanjkalo malo zbranosti. V zadnjem nizu si je delo otežil tudi z rdečim kartonom.