Ferarič brez odličja, a z rekordom

Slovenski jadralni padalec v natančnem pristajanju je še pred zadnjo serijo na svetovnih letalskih igrah vodil.

Objavljeno
06. december 2015 18.16
Z. R.
Z. R.

Dubaj - Potem ko je akrobatski modelar v dvorani Alan Goljevšček še pred slovesnim odprtjem svetovnih letalskih iger v Dubaju poskrbel za prvo slovensko odličje (srebrno), sta bila v boju za zmagovalni oder vse do zadnjega tudi jadralna padalca v natančnem pristajanju Matjaž Ferarič in Mojca Pišek, ki pa se jima ni izšlo.

Piškova se je na igre podala z mešanimi občutki, s končnim četrtim mestom pa ni bila najbolj zadovoljna; letošnji zmagovalec svetovnega pokala Ferarič je pričakoval veliko več, na vsak način pa stopničke. Ni mu zmanjkalo veliko, še pred zadnjo serijo je bil v vodstvu, nato pa ga je nekoliko izdala prevelika želja in najboljša trojica je splavala po vodi. Končal je na sedmem mestu.

Za uteho Korošcu ostaja svetovni rekord, saj je v desetih serijah zapovrstjo nabral po manj kot pet kazenskih centimetrov, vendar pa se grenkega priokusa ne da znebiti. »Resda se z iger vračam brez želene kolajne, kriva pa je zadnja serija, v kateri sem nastopil v izjemno neugodnih razmerah, kar je pomenilo zdrs navzdol in veselje tekmecev. Seveda ima tudi svetovni rekord svojo težo, toda odličje bi imelo še precej večjo,« je strnil vtise Ferarič.

Do konca iger bo lahko stiskal pesti za balonarja Avija Šorna in slovensko padalsko ekipo v skokih na cilj (Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec), ki si po prvi seriji z dvema centimetroma deli vrh z Rusi, Kitajci in domačini.

IZIDI

Svetovne letalske igre v Dubaju: jadralno padalstvo v natančnem pristajanju - moški: 1. Cotet (Rom) 23 cm, 2. Ma (Kit) 30, 3. Đurković (Srb) 31, 7. Ferarič (Slo) 47; ženske: 1. Phuchong (Taj) 120, 2. Kostić (Srb) 202, 3. Lis (Ind) 553, 4. Pišek (Slo) 632.