Ferarič po dveh tretjinah v vodstvu

Slovenski jadralni padalec v natančnem pristajanju ima pred zadnjimi 4 serijami na svetovnih letalskih igrah pičlo prednost.

Objavljeno
04. december 2015 16.24
Z. R.
Z. R.

Dubaj - Potem ko se je slovenska odprava na svetovnih letalskih igrah v Dubaju že v torek veselila prvega odličja po zaslugi Alana Goljevščka, ki je bil srebrn, sta blizu kolajnama tudi jadralna padalca v natančnem pristajanju Matjaž Ferarič in Mojca Pišek. Odlično kaže predvsem zmagovalcu svetovnega pokala, ki po dveh tretjinah (po osmih od 12 serij) vodi, po spodrsljaju v uvodni seriji si je povsem opomogel in je na dobri poti do največjega uspega v karieri.

»Do konca je še daleč, nič še ni odločenega, tudi tekmeci so zelo blizu. Potrebno bo ostati zbran, zadnje serije so vselej najtežje,« je zadovoljen Korošec, ki pa mu z zgolj centimetrom zaostanka za vrat diha Romun George Cotet. Mojca Pišek je bila po sedmih serijah še tretja, v osmi ga je nekoliko polomila, a ima še vedno nekaj možnosti za stopničke, čeprav je tretje mesto že kar precej oddaljeno.

»Vse je v glavi in v današnji osmi seriji je bila glava nekje drugje, le pri pristanku ne. Na voljo imam še štiri popravne izpite in upam, da se bo izšlo,« je ocenila Piškova. Vodi Tajka Nunnapat Phuchong pred Srbkinjo Tamaro Kostić, obe imata pred zasledovalkami že izdatno prednost. Na svoje nastope se sicer pripravljajo tudi še balonar Avi Šorn in klasični padalci v skokih na cilj, ki bodo začeli v nedeljo.