Ferariču zmaga in skupna lovorika

Lep uspeh 53-letnega slovenskega jadralnega padalca na finalu sezone svetovnega pokala v Bolgariji.

Objavljeno
22. november 2015 14.01
Z. R./J. P., Delo.si
Z. R./J. P., Delo.si

Sopot - Poleg klasičnih padalcev, ki krojijo svetovni vrh že dve desetletji, je Slovenija lahko ponosna tudi na jadralne padalce v natančnem pristajanju, ki za dosežki »klasikov« ne zaostajajo veliko. Bolgarski Sopot je ta konec tedna gostil šesto, finalno preizkušnjo svetovnega pokala, s katere se Slovenci v domovino vračajo z dvojnimi stopničkami ter z zmago in drugim mestom v skupnem seštevku.

Zadnje tekmovanje je prepričljivo dobil Matjaž Ferarič, dolga leta eden najboljših jadralnih padalcev pri nas, ki je z zgolj tremi kazenskimi centimetri v šestih serijah vpisal tudi nov svetovni rekord, prejšnjega je popravil za dva centimetra. Njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil Matjaž Sluga. Ferarič je bil letos prepričljiv v svetovnem pokalu, v katerem je od 24 opravljenih serij štelo dvanajst najboljših, zbral pa je vsega 13 centimetrov, s čimer se je veselil tudi skupne lovorike, še najbližje mu je prišel Sluga.

»Za mano je imenitna sezona, z dosežki sem nadvse zadovoljen, a čaka me še en izziv: svetovne letalske igre v Dubaju. Upam, da bom formo obdržal tudi za finale sezone,« je po izjemnem uspehu komentiral 53-letni Korošec.

IZIDI

Zadnja, šesta tekma svetovnega pokala v natančnem pristajanju v Sopotu: 1. Ferarič (Slo) 3 cm, 2. Jovanovski (Mak) 8, 3. Sluga 9, 7. Svoljšak in J. Gorenc (vsi Slo) po 16; skupno (6): 1. Ferarič 13, 2. Sluga 31, 3. Qiang (Kit) 53, 7. J. Gorenc 80.