Fernando Alonso bo kolesarski rešitelj

Špansko kolesarsko moštvo Euskaltel Euskadi, ki je bilo prisiljeno razpustiti ekipo, naj bi prevzel Ferrarijev zvezdnik.

Objavljeno
02. september 2013 19.37
reut*ALONSO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Španski zvezdnik formule 1 Fernando Alonso se je odločil za nenavadno potezo. Ker ni mogel mirno gledati trohnjenja kolesarskega moštva Euskaltel Euskadi, pri katerem si kruh služita tudi Slovenca Jure Kocjan in Robert Vrečer, naj bi v kratkem postal lastnik baskovske ekipe, za katero bo s svojimi sponzorji plačal šest milijonov evrov. Za zanimivo dejanje se je odločil predvsem zavoljo prijateljstva z olimpijskim zmagovalcem iz Pekinga Samuelom Sanchezom, s katerim ima tudi skupne zimske treninge.

Ko so iz kluba sporočili, da bodo zaradi praznega mošnjička, ki se ga po umiku telefonskega operaterja Euskaltela ni dalo več napolniti, prisiljeni razpustiti moštvo, je Ferrarijev zvezdnik izrazil pripravljenost priskočiti na pomoč. Alonso si je želel imeti lastno kolesarsko ekipo že v preteklosti, leta 2009 je koval načrte skupaj s prijateljem Albertom Contadorjem, a iz te moke ni bilo kruha.

Španec in Euskaltel Euskadi pogodbe še nista podpisala, obe strani pa sta potrdili pogajanja, ki naj bi jih končali v kratkem. Klub naj bi svoje novo domovanje našel v Asturiji, od koder prihajata tako Alonso kot Sanchez. Trenutno zasedba šteje 28 kolesarjev, Alonso naj bi jih zadržal le polovico, ki ima večletne pogodbe. Ker sta Kocjan in Vrečer lani obljubila zgolj enoletno zvestobo, se torej njun stolček pri Euskadiju precej maje.