Hamilton in Bottas v kvalifikacijah razred zase

Voznika Mercedesa razred zase pred jutrišnjo dirko F1 za veliko nagrado Velike Britanije.

Objavljeno
01. avgust 2020 15.51
Posodobljeno
01. avgust 2020 16.22
Mercedesov voznik Valtteri Bottas med zadnjih treningom. FOTO: Andrew Boyers Reuters
F. T.
F. T.
Ekipa Mercedes je ta čas daleč pred vsemi v karavani formule 1. Lewis Hamilton je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Velike Britanije v Silverstonu. Vodilni v skupnem seštevku je bil za 0,313 sekunde hitrejši od svojega moštvenega kolega pri Mercedesu Valtterija Bottasa. Tretji je bil z velikim zaostankom Max Verstappen z Red Bullom.

»Valtteri je pritiskal name vse do konca preizkušnje, bila sva kar zahtevno bitko. V prvem delu sem imel nekaj težav, v tretjem krogu pa sem bil že veliko boljši,« je ocenil prvo »zmago« konca tedna na Otoku Lewis Hamilton.

image
Mercedesov voznik Valtteri Bottas med zadnjih treningom. FOTO: Andrew Boyers Reuters



 

Mercedes blestel tudi na zadnjem treningu


Že na zadnjem treningu pred kvalifikacijami za nedeljsko dirko v Silverstonu sta bila Mercedesova voznika korak pred konkurenco. Najboljši čas zadnjega prostega treninga je resda dosegel Finec Valtteri Bottas pred šestkratnim zmagovalcem te dirke, domačinom Lewisom Hamiltonom.


Brez Pereza na štartu


Na štartu ni bilo Sergia Pereza (Racing Point), ki je bil v sredo pozitiven na novi koronavirus. Ottmar Szafnauer, šef moštva, za katerega dirka 30-letni Perez, je danes dejal, da je nastop njegovega varovanca naslednji teden na drugi dirki v Silverstonu v celoti odvisen od odločitve britanskih oblasti.