Floorballisti Insporta lovoriko vrnili v Škofjo Loko 

V odločilni tretji finalni tekmi so s 4:3 odpravili sosednjo Polansko bando, dva gola je prispeval Gašper Triler.

Objavljeno
17. april 2017 16.01
Dvoranski hokej (floorball)
Janez Porenta
Janez Porenta

Škofja Loka - Zmagovalna lovorika v 1. SFL se je po nekaj letih vrnila v Škofjo Loko. Dvoranski hokejisti Insporta so namreč v tretjem finalnem dvoboju v nabito polni športni dvorani Trata s 4:3 (3:1, 0:0, 1:2) odpravili Polansko bando in s skupnim rezultatom 2:1 v zmagah na tronu nasledili UNIHOC Borovnico, ki je bila v malem finalu z 8:4 (6:2, 0:0, 2:2) uspešnejša od moštva Insport mladi.

Poznejši zmagovalci so odpor tekmecev strli že v uvodni tretjini, ko so trikrat zatresli njihovo mrežo. Še posebej učinkovit je bil Gašper Triler, ki je zadel v sedmi in 17. minuti, medtem ko se je Tadej Žontar med strelce vpisal v 14. minuti. Že pred tem (11.) je izid na 1:1 poravnal Sašo Bizjak. V drugi tretjini se rezultat ni spremenil, v začetku tretje pa je Miha Pustavrh omilil zaostanek Polanske bande, ki pa je bila ponovno dva gola zadaj v 47. minuti, ko je v majici Insporta zadel še Anže Burnik. Za infarktno končnico je v 59. minuti s svojim drugim zadetkom - tokrat po podaji Luke Lavtarja - poskrbel Pustavrh.

V zadnjih izdihljajih izenačenega dvoboja so imeli poraženci, ki so v finalni seriji po podaljšku zmagali v drugem obračunu (8:7, prvi se je končal z 8:5 v korist Insporta), na voljo prosti strel in igro »6 na 3«, Blaž Vrtačnik je poskusil s strelom z razdalje, ki pa ga je zaustavil Janez Alič in veselje Škofjeločanov in njihovih številnih privržencev se je lahko začelo ...