Fury se bo vendarle udeležil izbora športnika leta BBC

Z neposrečenimi izjavami si je britanski boksar nakopal jezo dela javnosti, ki je zahtevala njegovo izključitev iz izbora.

Objavljeno
19. december 2015 10.27
YE Germany Boxing
J. P.
J. P.

London - Angleški boksarski as Tyson Fury je z novembrskim senzacionalnim skalpom Vladimirja Klička, s katerim je tudi po 25. dvoboju ohranil neporaženost in obenem poskrbel za prvi ukrajinčev poraz po debelem desetletju, je s šokantnim uspehom razdelil svetovno javnost. Vendar pa prahu ni dvigal s svojim športnim znanjem, ki mu je zagotovilo naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verzijah WBA, IBF in WBO, temveč s precej plastičnim besednim zakladom, s katerim je razburil del javnosti.

Z izjavo, da »ženske sodijo na hrbet«, in s primerjavo homoseksualnosti in abortusa s pedofilijo si je nakopal tudi vrsto ogorčenih sovražnikov, ki so s peticijo zbrali kar 130.000 podpisov, naj televizijska postaja BBC Furyja izključi iz izbora za najboljšega britanskega športnika iztekajočega se leta. BBC ga je nato le stežka uvrstila med kandidate, do včeraj pa ni bilo jasno, ali se bo kontroverzni boksar prireditve v Belfastu sploh udeležil. Njegov promotor pa je včeraj vendarle potrdil Tysonovo udeležbo. Zadnji boksar, ki so ga okronali z laskavim priznanjem, je bil leta 2007 Joe Calzaghe.