Fury v Düsseldorfu prekinil vladavino Vladimirja Klička

Britanski boksar Tyson Fury je v Düsseldorfu premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in postal svetovni prvak težke kategorije.

Objavljeno
28. november 2015 23.31
Posodobljeno
28. november 2015 23.54
BOX/

Düsseldorf - Britanski boksar Tyson Furry je v nemškem Düsseldorfu pripravil veliko presenečenje in v dvoboju za naslovu svetovnega prvaka težke kategorije premagal slovitega Ukrajinca Vladimirja Klička.

Fury je Klilčka premagal po soglasni sodniški odločitvi, ki so dvoboj ocenili s 115:112, 115:112 in 116:111 v korist Furyja, ki je tako postal svetovni prvak po verzijah WBO, IBF in WBA.

27-letni Britanec je zasenčil dvanajst let starejšega Ukrajinca, ki mu je podelil kar nekaj močnih udarcev, tako da je imel Kličko ob koncu dvoboja krvavi rani pod obema očesoma. Fury si je ob koncu enajste runde privoščil tudi napako in svojega nasprotnika od zadaj udaril po vratu, za kar so mu sodniki odšteli točko, vendar pa to ni vplivalo na končni razplet.

Tyson Furry je tako ostal neporažen tudi na svojem 25. dvoboju, svojemu nasprotniku pa je zadal prvi poraz po letu 2004 in četrtega v karieri (64:4).

»Vseskozi sem govoril, da bom zmagal, danes pa sem svoje besede potrdil tudi z dejanji. Nisem bil zaman prepričan v svojo zmago. Moram poudariti, da so sodniki svojo nalogo opravili dobro, pred dvobojem sem mislil, da bom moral za naslov prvaka zmagati z nokavtom. Ko so mi sodniki odvzeli točko, sem bil prepričan, da bom izgubil, ne morem verjeti, da mi je uspelo. Kličko je bil odličen šampion, vendar pa se vsaka stvar enkrat konča. To je začetek nove ere,« je po odmevni zmagi dejal Fury.