Slovenci na Češkem utišali domačine za nadaljevanje poti proti SP

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Chomutovu za konec premagala gostiteljico Češko s 3:2.

Objavljeno
13. december 2015 18.32
G. L.
G. L.

Chomutov - Po dveh remijih Slovencev na uvodnih dveh tekmah kvalifikacijskega turnirja za svetovno prvenstvo v Češkem Chormotovu je o potnikih v naslednjo fazo tekmovanja odločal zadnji krog. V njem je Kazahstan najprej premagal Francijo s 4:2, zato so Slovenci in Čehi odločali o drugem mestu. Srečnejši so bili izbranci Andreja Dobovičnika, ki so domačine ugnali s 3:2  (2:1) in si zagotovili uvrstitev na sklepni kvalifikacijski turnir za SP v Kolumbiji.

Slovenci lovijo svojo sploh prvo uvrstitev na SP, za katerega so se doslej potegovali petkrat. Še najbližje temu so bili v letih 2003, 2007 in 2011, ko so izpadli po dodatnih kvalifikacijah. Prvič proti Španiji, drugič proti Portugalski, tretjič pa ravno proti Češki.

Slednja se je nocoj hitro znašla v zaostanku z 0:2. V 9. minuti je Slovence v vodstvo popeljal Rok Mordej, vodstvo pa je pet minut kasneje podvojil Igor Osredkar. A domači se niso predali. Michal Mareš je v 19. minuti s kazenskega strela najprej znižal na 1:2, nato pa je v 22. minuti izid celo izenačil. Sloveniji je zmago v 26. minuti prinesel Osredkar.

»Vsako leto je težje, vsako leto je več stresa. A s temi fanti, ki jih imam, ni nič težko! Pokazali smo veliko na zadnjih dveh tekmah, ponosen bi bil nanje v vsakem primeru. Glede na pokazano v prvem polčasu bi morali lažje naprej, a tak je šport. Spet smo dokazali, da znamo in zmoremo, zbrali smo se po 2:2 in zabili še tretjega,« je za futsal.si povedal Dobovičnik.

Z zmago so Slovenci nazadnje zbrali pet točk, dve več od Čehov in štiri od Francozov. Kazahstan je na vrhu končal s sedmimi točkami.