Gimnastičarke zadovoljile z nastopi na SP

Špela Kratochwill, Sara Kragulj in Monija Čebašek so zaključile kvalifikacijske nastope na svetovnem prvenstvu v Izmirju.

Objavljeno
25. september 2014 20.14
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Izmir - Slovenske ritmične gimnastičarke Špela Kratochwill, Sara Kragulj in Monija Čebašek so danes končale kvalifikacijske nastope na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Izmirju, kjer so po ocenah svojih trenerjev svoje delo opravile nad pričakovanji.

Kratochwillova je v konkurenci 132 tekmovalk v kvalifikacijah končala na 48. mestu s 44,075 točke, Kraguljeva (42,782 točke) je bila 57., Čebaškova (40,682) pa 71.

Slovenija je ekipno tekmo končala na 23. mestu (114.823). Na vrhu so bile Rusinje (147.914) pred Belorusinjami (136.073) in Ukrajinkami (135.515).

»Svetovno prvenstvo v Izmirju je za nami. Zelo smo zadovoljni. Naše mlade punce so se dobro odrezale in naredile večino vaj brez velikih napak. Dekleta so povsem upravičila naša pričakovanja in z veseljem pričakujemo naslednja prvenstva, ki se jih bodo udeležila, s to ali pa še z izpopolnjeno ekipo,« je bila po tekmi zadovoljna Lena Jakubovska, trenerka Špele Kratochwill.

Kratochwillova zadovoljna s svojimi nastopi

»Tekma je bila dolga štiri dni in zelo naporna, saj se je bilo treba vsak dan posebej zbrati za nastop. Sem debitantka in s svojimi nastopi sem zelo zadovoljna, niti enkrat nisem izgubila rekvizita. Po vsakem dnevu sem bila še bolj motivirana za naslednji dan, vsakič sem šla z novimi cilji na tekmovalni teren. SP je nova izkušnja, ampak zelo dobra in ostali mi bodo lepi spomini,« je povedala 16-letna debitanka Kratochwillova.

Njena trenerka Lena Jakubovska je pojasnila, da je bila pozitivno presenečena z nastopi svoje varovanke: »Špela je z izjemo žoge vse preostale tri sestave naredila dobro. Z njo sem res zelo zadovoljna, saj je tekmo izpeljala brez velikih nihanj. Lahko rečem, da je v svojem prvem nastopu na veliki tekmi res pozitivno presenetila in tudi izpolnila zastavljeni cilj - preboj v prvo polovico.«

Kokalj: Nastopile so nad pričakovanji

Z nastopi slovenskih gimnastičark je bila zadovoljna tudi Ana Kokalj, trenerke Sare Kragulj: »Punce so res nastopile nad pričakovanji, treba jih je pohvaliti. Prva polovica je bila naša tiha želja. Energija v ekipi je bila dobra, super smo se imeli. Je pa res, da je bilo letos sojenje izjemno strogo; v primerjavi s prejšnjimi SP so bile vse ocene letos precej nižje.«