Gomboc tretji v Zagrebu

Slovenski judoist Adrian Gomboc je na VN Zagreba osvojil tretje mesto. Andraž Jereb in Vlora Beđeti peta.

Objavljeno
12. september 2014 20.52
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zagreb - Slovenski judoist Adrian Gomboc je prvi dan VN Zagreba osvojil tretje mesto v kategoriji do 66 kilogramov.

Na tekmovanju nastopa 330 borcev iz 47 držav, med njimi pa je tudi 16 slovenskih judoistov. Nagradni sklad tekmovanja je 100.000 ameriških dolarjev, prvo mesto v kategoriji prinaša 3000 dolarjev, drugo 2000 in tretje 1000.

V današnjih borbah najlažjih kategorij je med slovenskimi borci najbolj navdušil Adrian Gomboc. Ta je tekmovanje začel z zmagami nad Hrvatom Markom Draškovićem, Špancem Sugoijem Uriartejem in Izraelcem Talom Flickerjem, nato pa je moral priznati premoč Rusu Alimu Gadanovu.

Gomboc se je v borbi za tretje mesto pomeril z Andražem Jerebom, ki je vpisal dve zmagi in poraz. V boju dveh slovenskih judoistov je bil boljši Gomboc, ki je zmagal po dodatnem času v boju za zlato točko. Gomboc je tako osvojil tretje, Jereb pa peto mesto.

Bedžetijeva peta, Nareksova sedma

Vlora Beđeti se je borila v konkurenci do 57 kilogramov in osvojila peto mesto. Beđetijeva je najprej premagala Izraelko Camilo Minakawo in Kanadčanko Stefanie Tremblay, nato je izgubila proti Francozinji Laetitii Blot, v borbi za tretje mesot pa jo je premagala še Romunka Loredana Ohai.

Petra Nareks je bila med borkami do 52 kg po dveh zmagah in dveh porazih sedma, Matjaž Trbovc pa je med judoisti do 60 kg ostal brez uvrstitve, potem ko je klonil v uvodni borbi proti Brazilcu Diegu Santosu.

V Zagrebu se bosta za točke svetovnega pokala in s tem za kvote za nastop na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru v prihodnjih dneh borili tudi dobitnici bronastih kolajn na nedavnem svetovnem prvenstvu v ruskem Čeljabinsku Tina Trstenjak in Ana Velenšek. Slednja v nedeljo, Trstenjakova pa v soboto.

Jutri bodo v Zagrebu nastopili Tina Trstenjak (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg), Rok Drakšič (do 73 kg), Jesenko Četić in Gašper Jerman (oba do 81 kg).