Halzer bo izpustil preostanek sezone

Namesto na dirke svetovnega pokala se bo gorski kolesar Miha Halzer raje vrgel v pripravo na septembrsko SP.

Objavljeno
30. julij 2014 14.24
Kolesarska zveza Slovenije
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Sezona svetovnega pokala gorskih kolesarjev se je prevesila v drugo polovico, v katerih jih najprej čaka preizkušnja v kanadskem Mont-Sainte-Anne, nato prihodnji teden izziv v ameriškem Windhamu, predzadnji avgustovski vikend pa jo bodo zaokrožili v Meribelu. Zraven pa ne bo Mihe Halzerja, zmagovalca krosa na izpadanje v Češkem, ki se bo v celoti posvetil pripravi na svetovno prvenstvo.

Sprva je imel severnoameriško turnejo v načrtu. Čeprav je uvodno dirko sezone izpustil, je nato na Češkem že opravil s konkurenco, a nadaljeval precej slabše. Po krajšem premoru se je odločil, da preostanek sezone svetovnega pokala izpusti. »Onkraj luže zagotovo ne potujem, verjetno niti ne v Meribel. Posvetil se bom pripravi na septembrsko svetovno prvenstvo,« zatrjuje Hrastničan, ki zdaj veliko časa preživi na cestnem kolesu, nastopil je tudi na državnem prvenstvu v Gabrju. Razlog? Špekulacije, ki jih Mednarodna kolesarska zveza še ni potrdila, da naj bi namreč v prihodnje eliminatorja izbrisali iz svetovnega pokala.

V Kanadi in ZDA bo sicer slovenske barve zastopala trojica gorskih kolesarjev. Evropska prvakinja in podprvakinja Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič bosta znova napadali uvrstitve na vrh v olimpijskem krosu (v nedeljo ob 19. uri po slovenskem času), že dan prej bo šel v spustu v ogenj tudi Žiga Pandur.