Hatton se vrača iz pokoja

Nekdanji svetovni boksarski prvak v velterski kategoriji, Britanec Ricky Hatton, se novembra vrača v ring.

Objavljeno
14. september 2012 15.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Britanski boksar Ricky Hatton, ki se je lanskega julija poslovil od aktivne kariere, v pokoju ni zdržal dolgo, saj je že napovedal, da se bo novembra znova boril.

33-letni nekdanji svetovni prvak, ki je na 47 borbah vknjižil kar 45 zmag, je zadnje nastopil leta 2009, ko ga je premagal Filipinec Manny Pacquiao, zaradi poraza pa je sledilo črno obdobje njegovega življenja. Britanec je namreč leto kasneje priznal uživanje kokaina, zaradi česar mu je Britanska boksarska zveza (BBBC) odzvela licenco.

»Način, na katerega sem izgubil tisti dvoboj, je moje življenje postavil na glavo. Mediji so podrobno zabeležili, kaj se je z mano dogajalo po porazu, zdaj pa bi rad, da bi bil britanski boks znova ponosen name. Začel sem bolje skrbeti zase in rad bi se boril za naslov svetovnega prvaka. Pri mojem povratku gre za veliko več kot le denar,« je dejal Hatton.

Ta je BBBC v sredo prosil, da mu vrne boksarsko lincenco, s svojim govorom pa je naredil vtis na generalnega sekretarja organizacije Roberta Smitha.

»Če sodim po njegovih besedah, se je ustalil z družino. Opravil je že nekaj zdravniških pregledov in prepričali se bomo, da bo na pravi poti,« je povedal Smith.

Mayweather: Odreči se mora pijači

Pomembno vlogo pri Britančevi vrnitvi na vrh bo imel njegov trener Floyd Mayweather starejši, oče še neporaženega ameriškega boksarja Floyda Mayweatherja mlajšega.

»Mediji so začeli pisati o njegovi morebitni borbi z mojim sinom. Če si to res želi, se bo moral popolnoma odreči pijači, tu ne mislim popustiti, saj le s polovico napora ne moreš doseči nič. Hatton bo potreboval veliko treningov pod mojim vodstvom in več kot le eno ali dve borbi.«

Hatton naj bi se v ring vrnil 24. novembra, ime njegovega nasprotnika pa še ni znano.