Ian Thorpe v Singapurju končal sedmi

Thorpe na tekmi za svetovni pokal ni presenetil z vrhunskim rezultatom.

Objavljeno
04. november 2011 13.34
Posodobljeno
04. november 2011 13.34
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Singapur - Na tekmi za svetovni pokal v kratkih bazenih v Singapurju, ki se je začel danes, Ian Thorpe ni ravno zablestel. Plaval je v disciplini 100 m mešano, v kateri je sicer v svojih zlatih časih tekmoval zelo redko, in končal predzadnji. Nastop je sicer začel zelo dobro, vendar se mu je zalomilo pri drugem obratu v hrbtno tehniko.

Na koncu se je boril še prsno, vendar mu preboj ni uspel in tako je na cilj priplaval predzadnji. Zmagal je 19-letni Južnoafričan Chad Le Clos z rezultatom 53. 06 sekunde, ki je avstralskega plavalca prehitel za 3. 5 sekunde.

Ian je izjavil, da je zadovoljen s prvimi 50 metri. »Dobro mi je šlo do prsnega preobrata. Zjutraj ni bilo tako slabo, a menim, da nimam razloga, da bi se počutil osramočenega. Še vedno imam nasmeh na obrazu, ki pa zna izginiti po nastopih v Pekingu in Tokiu«.

Jutri bo »torpedo« nastopil še enkrat in sicer v disciplini 100 m delfin. 29-letni Avstralec se je tako začel aktivno pripravljati na svoj potencialen nastop na OI naslednje leto v Londonu. Mnogi od njega pričakujejo, da se bo vrnil k svojemu priljubljenemu prostemu slogu, saj si tudi sam Thorpe želi čimprej priti nazaj v staro formo.