Interligaški štart tudi s Pleškom

Odbojkarji ACH Volleyja bodo danes v Tivoliju (18) začeli novo sezono z interligaškim dvobojem s Chemes Hummenejem.

Objavljeno
09. oktober 2013 00.55
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja bodo obrambo interligaške lovorike iz prejšnje sezone začeli z današnjim tivolskim dvobojem ob 18. uri s slovaškim moštvom Chemes Hummene, ki stavi predvsem na tri poljske okrepitve in četrtega reprezentančnega korektorja Petra Mlynarčika.

Sicer bo udeležba v interligi precej okrnjena, še nikdar doslej namreč ni tekmovalo zgolj sedem klubov. Sodelovanju so se tokrat odpovedali hrvaški predstavniki, avstrijski zastopnik v ligi prvakov Hypo Tirol in tudi slovenski podprvak Calcit Volleyball, ki po odhodu treh udarnih Janov (Planinc, Pokeršnik, Brulec) ni sestavil zadosti močnega moštva za tekmovanje na štirih frontah. Glavna kandidata za preboj na sklepni turnir četverice sta ob današnjih tivolskih tekmecih še Bratislava in zamejska Posojilnica Dob, ki bo branila avstrijske barve tudi v ligi prvakov, pri njej pa si kruh služi kar šest slovenskih igralcev.

Osnovni interligaški cilj pri ACH Volleyju je udeležba na finalnem turnirju, tam pa je tako ali tako vse mogoče. »Od ponedeljka je ekipa končno v polni postavi, kot zadnji se ji je pridružil še bronasti z EP, srbski bloker Milan Rašić. Zasedba je prevetrena in bazira na domačih močeh. Veliko moramo še postoriti, če želimo vsaj proti koncu sezone izgledati kot ena spodobna odbojkarska ekipa. Glede na izkušnje iz pretekle sezone, ko smo sredi zgodbe ostali brez dveh tujcev, pa si predvsem želim, da bi z nespremenjenim kadrom zmogli do konca,« poudarja trener Luka Slabe, ki je generalko pred začetkom klubske sezone opravil v dveh pripravljalnih dvobojih z močnima tekmecema.

Najprej so bili oranžni zmaji boljši od italijanskega prvoligaša Verone z Mitjo Gasparinijem na čelu, v drugo pa so morali poklekniti pred Posojilnico Dob. Obakrat je bil najučinkovitejši kapetan Andrej Flajs (skupaj 33 točk), v Pliberku pa je moral predčasno s parketa starosta Matija Pleško, a njegova poškodba očitno ni bila hujša, saj je v ponedeljek že nemoteno treniral.