Isinbajeva po še tretje olimpijsko zlato

Ruska kraljica skoka s palico Jelena Isinbajeva se vrača v tekmovalni pogon po junijskem porodu.

Objavljeno
29. september 2014 19.09
reut*Isinbajeva
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Moskva - Ruska atletska zvezdnica Jelena Isinbajeva se po junijskem porodu, na svet je prijokala hčerka Eva, vrača v tekmovalni pogon. Domači zvezi je namreč že sporočila, da bo kmalu spet začela trenirati za olimpijske igre čez dve leti v Riu, na katerih bo naskakovala zlato odličje - že svoje tretje v skoku s palico. Doslej ga je ulovila že v Atenah 2004 in Pekingu 2008, predlani v Londonu pa se je morala zadovoljiti z bronom.

»Moj trener Jevgenij Trofimov je že sestavil načrt dela za Rio. Storila bom vse, da se mi bo izšlo za še tretje odličje najžlahtnejšega leska. Z možem se bova vrnila v moje domače mesto Volgograd in upam, da bom treninge začela kmalu po povratku domov,« je zatrdila 32-letna svetovna rekorderka, ki je v svoji karieri že 27-krat popravila najboljši svetovni dosežek v skoku s palico.

Isinbajeva se je sier po neuspehu na dvoranskem svetovnem prvenstvu pred štirimi leti v Dohi odločila za enoletni tekmovalni premor, se nato vrnila z zlatom v Istanbulu, po osvojitvi šampionskega naslova lani pred domačimi navijači v Moskvi pa se je spet začasno umaknila zavoljo nosečnosti. A zdaj ponovno snuje zmagovalno vrnitev na atletske štadione ...