Izzivalec Joshue padel na dopinški kontroli

Ameriškemu boksarju Jarrellu Millerju naj bi dokazali jemanje prepovedanega poživila endurobola.

Objavljeno
17. april 2019 13.25
Posodobljeno
17. april 2019 13.33
Anthony Joshua in Jarrell Miller (desno) sta si takole konec februarja zrla iz oči v oči na novinarski konferenci. FOTO: Reuters
New York – Premierni dvoboj britanskega boksarskega šampiona Anthonyja Joshue (22 zmag, 21 s k. o., brez poraza) v ZDA je pod velikim vprašajem. Ameriški izzivalec Jarrell Miller (23 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza), ki bi se moral 29-letnemu Angležu postaviti po robu 1. junija v newyorškem Madison Square Gardnu, je namreč po pisanju različnih medijev onstran Atlantika padel na dopinški kontroli.

»Velikemu otročičku« (Big Baby), kakor se glasi vzdevek 30-letnega težkokategornika iz Brooklyna, naj bi dokazali jemanje endurobola, ki je od leta 2009 na seznamu prepovedanih snovi. Zanimivo, da so Millerja ujeli kmalu po tistem, ko je na novinarski konferenci s prstom pokazal na Joshuo, da si pomaga z nedovoljenimi poživili.

Ameriškemu boksarju zdaj grozi, da bo ob največji zaslužek v športni karieri. Za obračun s svetovnim prvakom v kraljevski kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO, ki je bil nazadnje v ringu konec lanskega septembra, ko je nokavtiral Rusa Aleksandra Povjetkina, naj bi namreč prejel blizu pet milijonov dolarjev.