Jan Kozamernik k Trentinu?

Eden vodilnih slovenskih odbojkarskih blokerjev šteje šele 21 let, lani se je tujini odrekel (tudi) zaradi študija.

Objavljeno
28. april 2017 23.13
Igralca ACH Volleya Jan Kozamernik (L) in Žiga Štern, št.14 na odbojkarski tekmi Lige prvakov med ekipama ACH Volley in Craiova. Ljubljana, Slovenija 20.decembra 2016. [odbojka,Liga prvakov,Kozamernik Jan,Štern Žiga,šport]
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Po poročanju enega vodilnih odbojkarskih portalov v Italiji (volleyball.it) se je slovenski reprezentant, bloker Jan Kozamernik, ki je v četrtek osvojil domačo ligaško lovoriko z ACH Volleyjem, znašel na trnku italijanskega velikana Trentina, ta čas finalista državnega prvenstva (v seriji izgublja z 0:1 proti Civitanovi Klemna Čebulja) in v tej sezoni drugouvrščenega v evropskem pokalu CEV. Pri njem si zadnja leta kruh služi že kapetan izbrane vrste, sprejemalec Tine Urnaut.

Šele 21-letni in 203 centimetre visoki Kozamernik velja za enega največjih biserov slovenske odbojke, ki so ga tuji kolektivi oblegali že po koncu prejšnje sezone, a se je odločil, da bo (tudi) zaradi študija ostal v Ljubljani. Novi slovenski selektor Slobodan Kovač ga je seveda uvrstil tudi na reprezentančni seznam, v finalni seriji pravkar končanega prvoligaškega tekmovanja s Calcitom Volleyballom pa je v štirih dvobojih prispeval 40 točk, od tega 27 z napadi, 10 z bloki in 3 z asi. Trentino ima v tej sezoni v kadru štiri blokerje: Argentinca Sebastiana Soleja, Belgijca Simona van de Voordeja in Italijana Mattea Burgsthalerja in Danieleja Mazzoneja.