Japonka v osmini finala ustavila Ano Velenšek

Slovenska judoistka Ana Velenšek je v osmini finala SP izgubila proti Japonki Ruiki Sato.

Objavljeno
30. avgust 2013 10.16
OLY-JUDO-JUW78K-ROUNDS-DAY6/
Miha Šimnovec, poročevalec
Miha Šimnovec, poročevalec

Rio de Janeiro - Kot zadnja se je od slovenske peterice judoistov danes na svetovnem prvenstvu v Riu de Janeiru borila evropska podprvakinja Ana Velenšek in tekmovanje končala na devetem mestu v kategoriji do 78 kilogramov.

Potem ko je zanesljivo s končnim prijemom (10:0) ugnala Britanko Natalie Powell, je morala v osmini finala priznati premoč Ruiki Sato, ki je maja letos osvojila zlato lovoriko na tako imenovanem vsejaponskem prvenstvu v Fukuoki. Zmagoviti met za wazari (0:7) se je Azijki posrečil dobri dve minuti pred koncem.

»Nimam izgovorov. Enostavno nisem dala dovolj od sebe za vidnejši rezultat. Nisem pokazala dovolj, da bi to zadostovalo za boljši rezultat. Z Japonko sva se že borili na mastersu, tam je bil izid podoben, nad to borbo sem razočarana. Kriva je povsem moja napaka, ker me je ujela na kontra napad, sicer pa sva precej enaki,« ni skrivala razočaranja 22-letna judoistka celjskega kluba Z'dežele Sankaku, katere trener Marjan Fabjan je le zmajeval z glavo, ker Velenškova v dvorani Maracanãzinho ni bila takšna, kot bi morala biti. S tem so se slovenski nastopi na 28. svetovnem prvenstvu že končali, naslednje bo prihodnje leto gostil Čeljabinsk.