Jekleni Matija Pleško še nima dovolj

Matija Pleško je še za eno sezono podaljšal pogodbo z državnimi prvaki ACH Volley.

Objavljeno
01. junij 2017 13.10
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - ACH Volley pospešeno oblikuje kader za naslednjo sezono. Ker bodo po odhodih nekaterih najboljših posameznik (KozamerniK) spet pomladili zasedbo, se se odločili, da bodo poskrbeli tudi za izkušnje. Pogodbo je še za eno leto podaljšal jekleni 41-letni Matija Pleško

Izkušeni sprejemalec in nekdanji kapetan ekipe, ki je oranžni dres po vrnitvi iz tujine ter krajšem izletu v trenerske vode ponovno oblekel sredi sezone 2012/2013, bo skupaj s kapetanom ekipe Andrejem Flajsom tvoril izkušeno jedro ekipe. Čeprav je večino svoje kariere preživel na sprejemalskem mestu, gre za zelo raznovrstnega igralca, ki je v sezoni 2015/2016 dokazal, da se odlično znajde tudi na položaju libera.

Kljub ne več ravno rosnim letom nekdanji slovenski reprezentant še naprej z veseljem vztraja na odbojkarskih igriščih. »Za igranje na nivoju, kjer igra ACH Volley, je potrebno biti v najboljši psihofizični kondiciji. Na srečo moje telo ni sinhronizirano z mojo letnico rojstva, saj se počutim odlično, zato sem tudi sprejel ponudbo. Pred nami je nova sezona dokazovanja v domačih in tujih tekmovanjih in naj bo uspešna,« je ob podaljšanju sodelovanja povedal Pleško.