Jernej Potočnik okrepil Žirovnico

Novi slovenski odbojkarski prvoligaš močnejši za nekdanjega reprezentanta, ki je lep del kariere preživel v Grčiji.

Objavljeno
27. november 2015 19.36
tre_ODBOJKA NA MIVKI
J. P.
J. P.

Žirovnica - Slovenski odbojkarski prvoligaš National Žirovnica se je sredi sezone ojačal z odmevno okrepitvijo, saj mu je zvestobo obljubil nekdanji reprezentant Jernej Potočnik, ki lahko igra tako na položaju sprejemalca kot korektorja. Prekaljeni 35-letnik iz Kamne Gorice, ki je del kariere preživel tudi v tujini, povečini v Grčiji, bo skušal novincu med elito pomagati do obstanka, trenutno drži deveto mesto prvenstvene razpredelnice.

»Žirovnica mi je že dlje časa omogočala nemotene treninge in vzdrževanje pripravljenosti v primeru morebitnega vnovičnega odhoda v tujino. Ker me tja iz različnih razlogov trenutno ne vleče več, sem se odločil, pa tudi vodstvo Žirovnice je izkazalo zanimanje, da jim pomagam. Igral bom po potrebi, saj je v ospredju še naprej razvoj mladih igralcev, ki so se v minuli sezoni brez poraza prebili v elito. Naš cilj je obstanek, saj bo le prva liga fantom zagotovila napredek v prihodnje,« je za STA pojasnil Potočnik, tudi odličen odbojkar na mivki.

»Jerry« je doslej na domačih parketih že branil barve ACH Volleyja, Calcita Volleyballa, Salonita, Panvite Pomgrada, UKO Krope in Lubnika, na tujem pa si je kruh služil pri zamejski Posojilnici Dob in grških Pamvohaikosu, Olympiakosu in PAOK.