Jorgič & Co. obstali v kvalifikacijah Zagreba

Na namiznoteniškem turnirju za MOP Hrvaške nista nastopila vodilna slovenska loparčka Bojan Tokič in Alex Galič.

Objavljeno
03. maj 2017 20.14
lvu DP V NAMIZNEM TENISU
J. P.
J. P.

Zagreb - Ob odsotnosti ta hip najboljših slovenskih namiznoteniških igralcev Bojana Tokiča in Alex Galič so se ostali naši loparčki za nastop na mednarodnem odprtem prvenstvu Hrvaške v Zagrebu potegovali v kvalifikacijah, a bili vsi neuspešni. Največ je bilo pričakovati od Darka Jorgiča, ki pa v svoji skupini 4 ni zmagal, saj je imel polovičen izkupiček, premoč je moral priznati Špancu Miguelu Vilchezu (2:4).

Po eno zmago sta v moški posamični konkurenci vpisala še Deni Kožul, ki je s 4:2 odpravil Portoričana Daniela Gonzaleza, in Jan Žibrat, ki je bil s 4:3 uspešnejši od Nemca kitajskega porekla Qiu Danga, praznih rok pa je ostal Tom Šfiligoj. Pri dekletih je brez zmage ostala prva slovenska adutinja Manca Fajmut, enako tudi Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, zato pa je za častni uspeh naših predstavnic poskrbela Ana Tofant, ki je bila brez izgubljenega niza uspešnejša od Uzbekistanke Olge Kim.

Bo pa zato slovensko zastopstvo številčnejše v glavnem žrebu turnirja do 21 let. Tako se bo Kožul uvodoma udaril s Slovakom Samuelom Kalužnyjem, Šfiligoj s Turkom Ibrahimom Gunduzom, Jorgič s Poljakom Samuelom Kulczyckim, Vovkova pa z Nemko Chantal Mantz, tretjo z evropske jakostne lestvice med mladinkami.