Slovenci na Otočcu do drugega kroga

Slovenski tekmovalci so hitro zaključili z nastopi na domačem odprtem prvenstvu v namiznem tenisu.

Objavljeno
28. april 2017 19.39
A. V., STA
A. V., STA
Otočec - Slovenija na odprtem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu po drugem kolu nima več predstavnika na tekmovanju v članski konkurenci. V drugem kolu sta med posamezniki nastopila najobetavnejši slovenski igralec Darko Jorgić v moški in Alex Galič v ženski konkurenci, a sta morala priznati premoč tekmecema.

Že pred tem so v prvih nastopih izpadli Deni Kožul, Uroš Slatinšek in Manca Fajmut.

Jorgič je imel za ogrevanje dopoldne dvoboj turnirja do 21 let, v katerem je nepričakovano z 2:3 izgubil proti Angležu Luku Savillu, nato pa je nekaj ur pozneje v članski konkurenci pokazal boljšo igro in se Angležem oddolžil z zmago 4:1 proti Tomu Jarvisu. Videti je bilo, da je pravi ritem ujel šele v tretjem nizu, saj je v četrtem in petem nizu tekmeca povsem nadigral.

Za nagrado je dobil večerni nastop proti prvemu nosilcu turnirja Nemcu Bastianu Stegerju, že dobitniku kolajn na največjih evropskih tekmovanjih. Nemec pa je bil prepričljivo boljši in je zmagal brez težav s 4:0.

Obratno usodo je doživel drugi nadarjeni slovenski igralec Kožul. Logatčan je bil uspešen v prvem kolu konkurence do 21 let, neuspešen pa v članski konkurenci. S 4:2 ga je premagal Belorus Pavel Platonov. Novega presenečenja ni zmogel Uroš Slatinšek, ki je moral zaradi nepričakovane uvrstitve na glavni turnir prek kvalifikacij izpustiti mednarodni turnir v Zagrebu, kjer bi moral kot glavni trener voditi mlajše selekcije Krke, saj ga je premagal Japonec Kenji Matsudaira s 4:0.

V ženski konkurenci je prvo kolo prebrodila Galičeva, po ogorčenem boju, v katerem je že zaostajala z 2:3, je po sedmih nizih ugnala Poljakinjo Magdaleno Sikorosko, medtem ko Fajmutova proti Indijki Madhuriki Patkar ni imela možnosti, dvoboj je izgubila z 0:4. Nastop je potem v drugem kolu končala tudi Galičeva, Madžarka Georgina Pota je bila boljša z zanesljivih 4:0.

Med dvojicami je bila samo ena povsem slovenska, pri moških skupaj igrata Kožul in Jan Žibrat. Proti Madžaroma Nandor Ecsekiju in Adamu Szudiju sta začela dobro in vodila z 2:1, a sta potem tekmeca dobila zadnja niza in se uvrstila naprej. Konec tekmovanja pa je tudi za Jorgića, ki je igral s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, a sta bila Korejca Wonjin Choi/Jungwoo Lee boljša s 3:1, ter Galičevo, nastopila je v navezi s Švicarko Rachel Moret, izid pa je bil 2:3 za Romunko Elizabeto Samaro in Čehinjo Renato Štrbikovo.