Judoist Andraž Jereb tretji v Taškentu

Andraž Jereb: Dosežek je le vmesna postaja do glavnega cilja, OI v Riu 2016, obenem pa nagrada za dosedanje garanje.

Objavljeno
04. oktober 2013 21.31
Mi. Š., šport; J. P., Delo.si
Mi. Š., šport; J. P., Delo.si

Taškent - Mladi slovenski judoist Andraž Jereb se je prvič doslej veselil kolajne na turnirju za veliko nagrado. V Taškentu je 21-letni član Bežigrada, ki je pred manj kot tremi meseci v Tallinnu osvojil tudi prvo odličje v svetovnem pokalu, vpisal tretje mesto v kategoriji do 66 kilogramov.

Edini slovenski predstavnik na turnirju z nagradnim skladom 100.000 dolarjev se je v borbi za bron pomeril z Uzbekistancem Ulugbekom Norkobilovom in zmagal po točkah s 7:0. Jereb je ušel z vazarijem in juko, tekmec se je na vse kriplje trudil izenačiti, toda srebrni z letošnjih sredozemskih iger v Mersinu je vzdržal pritisk.

Pred tem je mladi Slovenec izločil svetovnega podprvaka iz Tokia 2010 in Pariza 2011, več kot desetletje starejšega Brazilca Leandra Cunho (10:0), pokleknil pa pred drugim domačim borcem Mirzahidom Farmonovom (0:10). Ta je nato v finalu odpravil Mongolca Batgerela Battsetega.

»Grem počasi, stopničko po stopničko: najprej junija kolajna s svetovnega pokala, nato srebro na sredozemskih igrah, septembra prvi nastop na veliki nagradi na Reki, kjer sem obtičal tik pod zmagovalnim odrom na petem mestu, danes pa še to tretje mesto. Super! Dosežek je le vmesna postaja do glavnega cilja, olimpijskih iger v Riu 2016, obenem pa nagrada za dosedanje garanje,« je po bronu v Taškentu poudaril Andraž Jereb.