Judoista leta Tina Trstenjak in Andraž Jereb

Predsednik OKS Gabrovec je sporočil, da je država vendarle uredila dodatna dva milijona evrov za slovenski šport.

Objavljeno
18. januar 2017 19.58
judo
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Celje - Na slovesni prireditvi v celjskem Narodnem domu so danes podelili nagrade najuspešnejšim judoistom v letu 2016. Priznanje za najboljšo judoistko je po pričakovanju prejela Tina Trstenjak, ki se je po aprilskem naslovu evropske prvakinje v Kazanu avgusta ovenčala še z olimpijsko lovoriko v Riu de Janeiru. Za 26-letno Celjanko, ki si je s številnimi zmagami izbojevala kar 13.032 točk, sta se zvrstili njeni klubski kolegici Anka Pogačnik (4746 točk) in Ana Velenšek (4248, vse Z'dežele Sankaku).

V moški konkurenci je pred Adrianom Gombocem (5214) in Miho Žgankom (4770, oba Z'dežele Sankaku) največ točk zbral judoist Bežigrada Andraž Jereb (7104), ekipno pa so bili vnovič najboljši varovanci Marjana Fabjana iz kluba Z'dežele Sankaku. Med mlajšimi člani so bili nagrajeni Martin Hojak, Andreja Leški in JK Bežigrad, med mladinci pa Hojak, Anja Štangar (Olimpija) in znova JK Bežigrad.

Posebnja priznanja so si - poleg Trstenjakove, Velenškove, Gomboca in Žganka - za dosežke na olimpijskih igrah v Riu prislužili še Rok Drakšič ter trenerja Marjan Fabjan in Urška Žolnir, za osvojeno drugo mesto na veteranskem evropskem prvenstvu pa Simon Mohorovič in Maksimiljan Petrič.

Gabrovec: Judo najuspešnejši šport v Sloveniji

Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki je podelil priznanja za posebne dosežke, je ob tem sporočil prijetno novico, da je država vendarle uredila dodatna dva milijona evrov za slovenski šport, ki ju je zaradi vse nižjih koncesij zavoljo iger na srečo izgubil pri Fundaciji za šport. »To pomeni, da bo imel šport enako denarja kot doslej. Upam, da boste imeli judoisti še naprej dobre pogoje za delo in da bodo vaši rezultati ostali na tako visoki ravni. Zdaj lahko rečem, da je judo najuspešnejši šport v Sloveniji, želim si, da bi na vrhu tudi ostal,« je zaupal Gabrovec, nekdanji predsednik Judo zveze Slovenije.