Judoistka hitro opravila z boksarko

Rudolf Pavlin uspešen kot organizator, trener in borec na uvodni prireditvi Cage Fight Championship (CFC) v Domžalah.

Objavljeno
29. september 2014 11.05
CFC
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Domžale - Nekdanja judoistka Tajda Ratajc se je v soboto zvečer  veselila svoje druge zmage v mešanih borilnih športih (MMA), potem ko je na uvodni prireditvi združenja Cage Fight Championship (CFC) z vzvodom na roki že v prvi rundi prisilila k vdaji madžarsko Srbkinjo Jasmino Nadj. »Če sem iskrena, me je bilo Jasmine malo strah, saj gre za izkušeno boksarko. Ko sem jo nato spravila na hrbet, sem slišala le glas trenerja Rudija, naj ji naredim vzvod na roki,« je 26-letna Celjanka (do 53 kg) opisala pot do uspeha v domžalski kletki, v katero naj bi se spet povzpela na naslednjem večeru CFC, ki naj bi bil na sporedu enkrat decembra.

Ob svojem profesionalnem krstu po pravilih K1 je kletko dvignjenih rok zapustila tudi najboljša slovenska boksarka Mateja Rajterič (do 52 kg), ki je ekspresno opravila s srbsko karateistko Mirelo Graovac, po dvoboju pa je izjavila, da se je po dveh prejetih nožnih udarcih odzvala boksarsko, zaradi česar se je vse skupaj tudi tako hitro končalo. Zdaj čaka na naslednjo ponudbo. „Upam, da jo bom dobila kmalu. V nasprotnem primeru se bom odpravila v tujino. Nisem več najmlajša, zato ne morem dolgo čakati na novo priložnost za dokazovanje," je omenila 33-letna Vodičanka.

Zadovoljen je bil tudi njun trener Rudolf Pavlin; ne le zaradi zaneslljivih predstav pogumnih deklet R&R, ki trenirata v njegovem klubu Combat Academy, temveč tudi zaradi svojega uspešnega nastopa. V obračunu težke kategorije je bil namreč prepričljivo boljši od srbskega orjaka Radovana Radojčina (198 cm/97 kg). »Zelo sem vesel in ponosen, tekmec je višji in težji od mene, prevladale pa so izkušnje,« je pojasnil 180 cm visoki in 94 kg težki Korošec, ki je imel polne roke dela tudi z organizacijo prireditve v dvorani Komunalnega centra v Domžalah.
V njej je svojo nadarjenost za mešane borilne športe potrdil tudi Uroš Jurišič (do 84 kg), ki je že po nekaj sekundah z davljenjem prisilil k vdaji Madžara Botonda Horvatha. „Pričakoval sem, da bo borba trajala dlje, sem pa seveda vesel, da se je tako končalo," se je pete zaporedne profesionalne zmage v MMA veselil 21-letni Ljubljančan, ki si sproti postavlja cilje in letvico dviguje vse višje. „Rad bi uspel v tem športu, to pomeni, da si želim priti tako daleč, da bi enkrat živel od tega," je svoje načrte razgrnil obetavni Jurišič.

Že v uvodni rundi mešanih borilnih športov je zmago slavil tudi Edvin Ramdedovič (do 77 kg), ki je premagal madžarskega tekmeca Mihalyja Halasza, po pravilih K1 pa so bili od tujih nasprotnikov boljši tudi David Brzovič (do 81 kg), Ervin Hadžič (do 85 kg), Redžo Ljutič (do 60 kg), Žiga Pečnik (do 71 kg) in Grega Smole (do 77 kg), ki je v najboljši borbi večera in edini, ki je trajala vse tri runde, po soglasni sodniški odločitvi ugnal Hrvata Luko Vukasa.