Jure Kuhar hitro pospravil kovčke

Edini slovenski rokoborec na SP v Uzbekistanu je moral premoč uvodoma priznati Južnokorejcu Dae-Seungu Parku.

Objavljeno
12. september 2014 13.57
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Taškent - Na svetovnem prvenstvu v rokoborbi v uzbekistanskem Taškentu, ki se je začelo v ponedeljek in ga bo konec pojutrišnjem, je danes po hitrem postopku nastope končal edini slovenski predstavnik Jure Kuhar. Prekmurec je moral namreč v kategoriji do 75 kilogramov v grško-rimskem slogu, v kateri se je za visoka mesta udarilo 39 borcev, že v uvodnem dvoboju premoč priznati Južnokorejcu Dae-Seungu Parku.

Izkušeni 30-letni borec iz Murske Sobote je klonil po izidu 2:2, saj je Park osvojil dve točki skupaj, kar mu je zagotovilo minimalno prednost, saj ju je Kuhar vknjižil vsako posebej. Sredozemski podprvak je sicer na letošnjem aprilskem evropskem prvenstvu zasedel 22. mesto, tokrat pa je med svetovno elito ostal brez konkurence.

V njegovi kategoriji je sicer konkurenca v Taškentu izjemno ostra, v boju za odličja so tudi olimpijski zmagovalec in svetovni prvak Rus Roman Vlasov, bronasti z evropskega prvenstva Azerbajdžanec Elvin Mursalijev, svetovni prvak izpred šestih let Bolgar Javor Janakijev in bronasti s finala velike nagrade Madžar Laszlo Szabo. Finalne preizkušnje v tej kategoriji bodo na sporedu že danes.